Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Fender telecaster'lar hakkında bilgsi olan...??

• phantom_4 • 4 Kasım 2005 13:51 • #546745
    Gitar alıcam bir telecaster'ı beğendm ama harkes bişiler söylüyo...distortin'ı kötüymüş, bluescular çalmalıymış falan...öyle mi gerçektn...??
  • kkurt • 4 Kasım 2005 13:56 • #546746
    Dezavantajları strat'la aynı: Manyetikleri gürültülü.
    Bunun haricinde bir kötülüğü yok. Gitarin basitliği, sabit köprülü olması, tremelo sistemi olmaması vs avantaj olarak bile sayılabilir.
  • XES • 4 Kasım 2005 18:11 • #546759
    Telecaster clean ve overdrive gitarıdır. Distortion istersen alamazsın. Tonu güzeldir fakat ton aralığı çok dardır. Yani ne yaparsan yap "Ben Teleyim" diye bağırır gitar. O karakteristiği terk etmez.
  • kkurt • 4 Kasım 2005 18:59 • #546761
    Takarsın köprüye bi humbucker olur biter.:)
  • XES • 5 Kasım 2005 00:04 • #546767
    Köprüye humbucker takmak için köprüyü de biraz modifiye etmek gerek telelerde. Single placed hmbucker olabilir ama köprüye humbucker takılacaksa niye Telecaster alısın ki?
  • kkurt • 5 Kasım 2005 07:54 • #546770
    "Single placed hmbucker olabilir ama köprüye humbucker takılacaksa niye Telecaster alısın ki?"

Ne bileyim, zevk ve renk meselesi. Hazır humbuckerlı olanları da var.
  • BurockK__ • 5 Kasım 2005 09:36 • #546771
    sen denilenlere aldırma derim ben kullandım ve ultra rahat klavyesi var ve ustelik tonlar ınanamıcagın kadar guzel ve oturaklı arkdasları biraz hakılı oldgun yanlar var tabi ki de mesela sen ben hardcore yapicam diyorsan ya da deth yapcam diyosan gid jackson al kendine ama alternati se telecaster bulamıcagın bir fırsat eger imkanında varsa kacır ma derim benn:)
  • kkurt • 5 Kasım 2005 10:41 • #546772
    ben bir tele'yi jackson'a tercih ederim. neden mi? tele'nin kullanıcı kitlesine daha fazla saygı duyduğum için, bir enstrumanın kalitesini değerlendirmeye daha yetkin düzeyde müzisyenler olduklarına inandığım için, ve bu durumun da üreti firmayı daha kaliteli gitarlar üretmeye zorlayacağını düşündüğüm için. Bir tarafta yıllarını müziğe adamış yaşlı başlı adamlar, öte tarafta megadeth solistinin elinde jackson marka gitar gördüğü için özenen çocuklar. Üretici firmanın nabza göre şerbet vermemesi mümkün mü? (Not: her ikisini de fender üretiyor).