-
arkadaşlar sizden yardım istiyorum.
single manyetikler den hangisini tavsiye edersiniz.
sert müzikle uğraşıcam.(ne kadar sert? - olduğu kadar sert) size göre hangi manyetik sert ton verir hangisi vermez.Bir de single görünümlü humbucker manyetikler single yuvalarına uyar mı acaba? şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunarım.. iyi bayramlar hepinize!
-
:) binlerce kez tekrarlanan bu sorulara ne tür bir çözüm bulsak acaba?
-
bab git bi EMG-81,85,HZ modellerinden birini al..ama bunlar bi ıbanez gitar parası nerdeyse..bunlardan başka hiçbi manyatikle sert ton alamssın..:)
-
o kadar para harcamaya ne gerek var... mümkün olan en sert tonu en vasat gitardan mümkün olan en vasat manyetiklerle en vasat distorsiyon pedalını kullanarak olası en vasat amfi üzerinden alırsın, ya da bi ağaç testeresi de aynı işi görür.
-
sabit biryerlere yazsak iyi olur heralde. sürekli sorulmasını engeller belki:D
single coil soruyorsan
di marzio fast track 2
en sert(?)olarak adlandırılabilir.
ama hum istiyosan arkadaş sağolsun yazmış.
-
eyvallah kardeşler. aslında haklısınız kaç kişi sormuştur bu saçma sorulardan filtre gibi bişey kullanılması gerekir aslında.(kendimden utandım :-/ böyle bir soru sordum diye.)ama benimde kafam karıştı.birisi der fender manyetik al herşeye kullanılır der diğeri der jackson al sert ton o verir der, başkası salla onları dimarzio nun single görünümlü hum ları var ondan al der.kafam karıştı valla.ondan sordum böyle dandik bi soru!neyse ellerinize sağlık iyi bayramlar...
-
http://www.shop.muziker.cz/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:6579 adresinden benim vasat gitarı görün derim.gerçekten de vasat kabul ediyorum ama amfime laf yok! laney marka world series ... bir kaç sayı var dı. profesyonel konser amfisiymiş.galiba da öyle çamaşır makinesi kadar en olarak da yarısı kadar.resmini bulamadım daha.kliplerde izlediğimiz dev gibi marshall amfilerin aynısının laney yazanı :-I
-
Bu soruya verilebilecek en iyi cevabı vakti zamanında 50-55 yaşlarında bir adam vermişti bana: "Temiz ve gürültüsüz bir tonla istediğin herşeyi çalabilirsin, ama bunu öğrenene kadar bende pek çok manyetik alıp boşa para harcamıştım."
Sert ton mu istiyorsun, amfinin sesini sona kadar aç, bak nasıl "kodummu oturturum bir de duvar çarpar" tarzı bir ton veriyor:)
Manyetik sorusuna gelince.. Gürültüsüz olması yeterli. EMG'ye gerek yok, hatta humbucker olması bile gerekmiyor gurültüsüz single coillerle bile metal çalınır, her ne kadar bu iş için üretilmiş olmasalar da. EMG'nin masraflı manyetikleri standard bir humbucker'a ilave edilmiş bir preamfiden başka birşey değil. Gitarın içine distorsiyon yapmayan bir sinyal kuvvetlendirici koymaktan ibaret, preamfinin çıkış empedansı da normal humbuckerlara göre çok düşük olduğu için onlarca metre kablo kullanarak seste bozulma olmadan amfiye bağlayabilirsin. Kablo kısaysa (2-3m) aktif manyetik kullanmanın bir gereği yok. (Yüksek empedanslı noktalara bağlanmış kablolar etraftaki elektrik parazitlerinden daha fazla etkilenir.) Sert ton çılgını EMG hayranı beylere en son ne zaman 20m lik bir kablo kullanmak zorunda kaldıklarını sormak lazım.
-
kkurt emg lere neden bock atıyorsun anlamadım gerçekten.anlam veremedim.emg ye compare ın nedir? söler misin? sende yok diye mi böyle cevaplar veriyorsun :)? peki di marzio ların seymour duncan ların ki 250kk ya da 500kk iken emgler 1250 kk...teşekkürler...fark ortada...bana gerçekten iyibir açıklama yaparmısın emgleri kötüleyebilcek..?
-
1. emgleri kötülemedim sadece ne olduklarını ve ne olmadıklarını söyledim 2. yazdıklarımı hiç anlamamışsın 3. kendi yazdığın mesajda kullandığın terimlerin ne anlama geldiğini bilmediğin de belli. 4. türkçede bock ve compare diye kelimeler yok. 5. keşke buradaki akıllı adamların sayısını saymaya tek elimin parmakları yetmese ama malesef fazlasıyla yeterli oluyorlar.