Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

boss gt-8 / pod /yada....

• ali k • 4 Kasım 2005 17:20 • #546754
    arkadaşlardüne kadar yeni bir amfi almayı düşünüyodum fakat dün abimin bir haftalığına amerikaya gideceğini öğrendim.amfi getirtemiyeceğime göre bende bir processor aldırmatı düşünüyodum.forumlara girdim en çok beğenilende eleştirilende boss gt 8 olduğunu gördüm.gitarın bu ses tekniği kısmında oldukça cahil olduğumu söylemeliyim.
    bu forumda boss gt 8 in pod ürünleriyle karşılaştırılmasını okumuştum.çoğu arkadaş podu tercih ediyordu gt 8 aldırmayı düşünüyordum kafam karıştı.elimde fender frontman 25r amfi var , boss me-30 var ve 400 usd param var.ayrıca yarın abim gidiyor. bu paraya değecek önerilerinizi bekliyorum...(evde ve stüdyoda kullanmak için)panteranın gitar saundunuda severim satrianinin o içi boş ama sert saundunuda severim.kısacası değişik ve daha kalitali sesler elde etmek istiyorum...önerilerinizi acilen bekliyorum.teşekür ederim....
  • kkurt • 4 Kasım 2005 17:25 • #546755
    pod.

(para vermeye değecek başka bir processör bilmiyorum)
  • ali k • 4 Kasım 2005 17:50 • #546756
    xes kardeş söule bir sıralama yapmış
    Kalite ve kullanışlılığa göre:
    GT8 < POD XT Live < POD XT+FBV Floorboard

Fiyata göre: (ucuzdan pahalıya)
    POD XT Live < GT8 < POD XT+FBV Floorboard

"POD XT+FBV Floorboard" bu şeçenek sanırım 600 usd falan...biraz zor..

pod xt live ve boss gt 8 i bilen arkadaşlar.pod xt live boss gt8 den kesinlikle iyi bir aletmi?
    ayrıca fender frontman 25 r ve bcrich warlock(emg81 ve 85)var bende.bunlar ve pod xt live ile boss me30 dan çok daha güzel mükemmel saundlar elde edebilirmiyim(şuan elimde boss me30 var)
  • XES • 4 Kasım 2005 18:06 • #546757
    GT-8 ve POD XT Live arasında ben POD'u tercih ederim fakat bu seçimde tercih de ön planda olur. Me-30 ve POD ise kıyaslanmaz bile. Ben 4 sene Me-33 kullandım ve iyi bir alet olduğunu biliyorum Me-30 da öyledir şüphesiz fakat PODla kıyaslanacak kadar iyi değiller ne yazık ki.
    Bence düşünmeden POD al..
  • XES • 4 Kasım 2005 18:08 • #546758
    Ayrıca sorunu sormadan önce eski başlıkları araştırdığın için de teşekkürler. Umarım hiç okumadan post atanlara örnek olursun.
  • ali k • 4 Kasım 2005 18:24 • #546760
    arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekür ederim..

bir sorum daha olacak POD XT Live ile POD XT+FBV Floorboard arasındaki fark nedir.arada çok fark varsa almışken öncelikle pod xt alıp ilerde de FBV Floorboard mu almalıyım.(ayrıca floorboard derken bunumu kastediyorsunuz http://www.musiciansfriend.com/srs7/search/detail/base_pid/420880?src=HC004)
    teşekürler
  • XES • 5 Kasım 2005 00:17 • #546768
    Hayır o linkteki alet FBV Shortboard. FBV Floorboard ise şu oluyor: http://www.line6.com/footcontrollers/fbv.html

POD XT+FBV Floorboard'un POD XT Live'a olan üstünlüğü öncelikle kontrol kolaylığı. FBV Floorboard'da görebileceğin gibi XT Live'dan çok daha fazla ayara ulaşma şansın var. Kaydedilmiş bi tonla çalarken o ton üzerinde FBV ile çok çeşitli şekilde oynayabiliyorsun. POD XT Live ise POD XT'nin FBV Shortboard'la birleştirilmiş hali gibi bir şey diyebiliriz. Ayrıca -sanıyorum- POD XT'nin POD XT Live'a göre yazılımsal olarak bir kaç üstünlüğü de var. yalnız bundan tam olarak emin değilim, atraştırmakta fayda var...
  • ali k • 5 Kasım 2005 02:54 • #546769
    teşekürler..
  • ali k • 5 Kasım 2005 20:56 • #546787
    arakadaşlar karar verdim pod xt alacam fakat son bir sorum olacak.siz bu aletle beraber amfimi kullanıyosunuz yoksa hoparlörmü?bende fender frontman 25 r var.bununla güzel sonuçlar alabilirmiyim.
    bu soruyuda şunun için soruyorum. mxr double shot adında bir pedal var.onu benim amfiye taktığımda hiç bişey anlıyamadım ama direk sisteme taktığımızda ortalığı ayağa kaldırmıştı.hiç bir procesor ün öyle ses verececeğini sanmıyorum.ama ben sonuç olarak özellikle evde amfime takıp kullanabileceğim bişey arıyorum.
  • kkurt • 5 Kasım 2005 21:15 • #546788
    Pod kulaklıkla iyi çalışıyor, direk girersen de iyi çalışır. Gitar amfisine bağladığında uyumsuzluk çıkabileceğinden EQ ayarını dikkatli yapman gerekebilir. Deneme yanılma işi, garantisi yok (kullanma klavuzunda da böyle yazıyor). Benim amfiye bağlayınca amfinin üzerindeki treble'yi baya bi kısmak gerekiyor. Amfide effekt loop varsa pod'un çıkışını onun dönüş noktasına tak muhtemelen daha kolay uyum sağlar, amfinin kabini iyiyse, pod'un kabin simulatörünü kapatırsan daha iyi sonuç alırsın, iyi değlse açık tut. Gitar amfisi hoparlörlerinden kaliteli ses almak için en az 1-2w'lık açmak lazım sesi, bir fikir vermek için söyliyeyim 5W az gibi görünse de 5w'lık bi amfiyi sona kadar açtın mı iyi bir kabine bağlıysa apartmanda yeri göğü inletir, 2 kat yukarıdan duyulur.