Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

squire telecaster???

• sheltox • 5 Kasım 2005 15:50 • #546775
    arkadaşlar telecaster kasa bi squire var ve gitarın rengi inanılmaz baya eski bi alet yer yer boyası aşınmış görüntü süper yani..ancaksoundu konusunda tam emin değilim daha dinleyemedim ama manyetikler bildiğim kadarıyla modifiyeli.sizce iyi bi manyetikle güzsel bi sound çıkar mı.ve orj. manyetik olsaydı satış piyasası hemen hemen kaç lira olurdu.ya da şöyle söyliyim 200 $ iyi bi rakam mı? iyiyse telecaster sounduna yakın bişeyler olması için manyetik ne tavsiye edersiniz?
  • kkurt • 5 Kasım 2005 16:34 • #546777
    manyetikleri şimdilik boşverip gitarın mekanik bir problemi olup olmadığına bakmak daha makul olur. akort tutacak, intonation problemi olmayacak, klavyesi iyi olacak vs vs.. forumda bununla ilgili pek çok mesaj var
  • love guitar • 9 Aralık 2005 15:24 • #547223
    hiç düşünmeyin abi...cort un katana diye bi modeli var.kx1.manyak bişey.bikere floyd rose diye bi saçmalık yok.sap dizaynı süper.tam solo gitarı.fiyatı da uçuk değil.tabi seymur duncan modifiye yaparsan jackson gibi olur da.ama gerek yok.tak marshall a.birde sans amp 3 lü switch.o kadar.çal sonra...birde squier diye fender bozması bişey var.abi satıcı önümde o salak aleti fender diye sattı birine.400 dolara hem de.aman sakın bu satıcı tuzaklarına düşmeyin.utanmadan birde stratocaster yazmışlar sapa.aman arkadaşlar.
  • XES • 10 Aralık 2005 13:54 • #547230
    Ya anlayamadığım bir şey var. Niye bir kaç markanın fanatikliğini yapıyorsunuz ve diğerlerini karalıyorsunuz? Telecaster hiç sevmediğim bir gitardır. Bedava verseler çalmam. Ama tarzına göre vazgeçilmez olabilir. Brit için mükemmeldir mesela. Squier ise Fender'in alt üretimidir. Fender kadar kaliteli değillerdir ama aldıkları parayı hakeden gitarlardır. Sapa utanmadan Stratocaster yazmışlar diyorsun ama aynı sapta "by fender" de yazmakta. Üzerinde kabak gibi Squier yazan gitarı da kimsenin Fender diye alacağını sanmıyorum.
    Ayrıca arkadaş Telecaster soruyor, sen çıkıp Cort al, Jackson gibi diyorsun. Önceki cümledeki markalar arasında hepsiin gitar olması dışında bir ortak nokta bulabileceğinden şüpheliyim. Floyd Rose'un saçmalık olduğunu iddia ediyorsun. Peki bu insan floating tremolo sistem isterse Floyd Rose'dan başka kaç alternatifi var onu da söylesen?
    Tek taraflı olmayalım lütfen. Adam insan gibi alacağı gitar hakkında yorum isterken konuyla en ufak alaksı olmayan çöp mesajlarla insanların kafasını karıştırmayalım.

Tele'ye gelirsek; kkurt'un da yazdığı gibi sap ve köprüsünün iyi durumda olması gerekir. Üst eşik ve burgular, tuşenin ve fretlerin iyi durumda olması önemli. Manyetikler modifiyeliyse yeni manyetiklerin marka ve mdelini öğrenmen iyi olur. Bir Telecaster'a kalkıp Seymour Duncan SH4 ya da DiMarzio Evolution takan adamın gitarını almam şahsen. Ama ojinal manyetikler sökülüp yerine Fender standart Telecaster manyetikleri takılmışsa isabetli bir modifiye olmuş demektir.
  • love guitar • 10 Aralık 2005 14:37 • #547232
    ben sadece dandik bi gitar olduğunu söledim.ya sapı iğrenç gitarın ya.alakası yok fenderle.by fender yazıyomuş.manyetiklerin fenderle alakası yok.senin için gittim telecaster de çaldım.yok abi ya.alakası yok fenderle.yazık paraya...sen izmir esnafının ne kadar üçkağıtçı olduğunu bilsen...ben sadece dikkatli olunmasını söledim.by fender o gitarı fender yapmaz.floyd rose...abi ona tel takmak açık kalp ameliyatı yapmak gibi birşey.ben açıkçası tırstım ondan.sen galiba benim tavsiye ettiğim gitarı denemedin.git bi dene ve gör.
  • kutay__ • 11 Aralık 2005 02:37 • #547236
    ben yeni telecaster denedim. hem squier hemde fender ama nedense aradıgım tadı bulamadım. uzun uzun incelemedim belkide fabrika cıkısı ayarları hosuma gitmedi ama gitarlarda hoşuma gitmedi. ne varsa eskilerde var sanırım.
  • blackzuga • 15 Aralık 2005 05:24 • #547301
    love guitar benim başıma da aynısı geldi gözümün önünde fender diye ikinci el squier jazz bass ı 400 dolara sattı:Sayrıca gitar ahşap olursa birseye benzer gitar dedigin ahsap olur squier e ne takarsan tak o kadar kötü bir işçiligi ve kasası varki hiçbirsey o gitarı adam edemez:)cort un ahsap gitarları gercekten alınacak gitarlar cort deyip geçmemek lazım squier ise ortaokul yeni başlayan gitarı(diyecegim ama o da olmaz artık o kadar bile saygı gösterilecek alet degil)ya nedir bu fender aşkı tamam iyi gitar ama squier fender degil bu böyle biline fenderin çinde düşük gelirli ülkeler için yaptıgı ucuz maliyetli apayrı bir gitardır
  • love guitar • 15 Aralık 2005 10:35 • #547303
    haklısın arkadaşım.ya squier in stratını çaldım.kasa allah seni inandırsın sunta.ha perdelerdeki noktalar falan orjinaline benziyordu allah için.sapı falan öyle ama gel gör dandik işte.manyetiklerden ses çıkmıcak nerdeyse.mıy mıy adamın içini bayıyo.kesinlikle alınmayacak bi gitar.patlar yoksa adamın biyerinde:))nerde fenderin clean tonu...ah ne sestir o...gitarı pedala bilen bağlama.öyle bile seni uçurur.o da 2000 euro.yuh be.yav yurt dışında da böyle fahiş mi bunun fiyatları???
  • blackzuga • 17 Aralık 2005 06:49 • #547346
    yok be love guitar fender telecaster amerikada 400 dolar civarı başlıyor(highway denilen serisi)meksika telecasterlar var amerikada onlar da 200 dolardan başlıyor sanırım(yalnız sitede degil bizzat gidip görecek alacak bi arkadaşın varsa bu fiyata alırsın=)(ha squier dersen amerikalılar öyle bir gitar bilmiyorlarmış ehheh=)neyse sevgiler