Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bozuk gitar sesi

• Axell • 8 Kasım 2005 15:40 • #546837
    Sanıyorum gitarımda bir entonasyon bozuklugu var. Bu ayarı kendim nasıl yaparım??
  • KeReMmM • 8 Kasım 2005 17:53 • #546840
    Gitarında daha tam olarak ne sorun olduğunu bilmeden bence kurcalama.
  • hic_yoktan_iyi • 9 Kasım 2005 23:15 • #546861
    sanarak tamir yapamazsın eminsen belki...bence kendin yapma...
  • XES • 10 Kasım 2005 00:05 • #546867
    12nci perdeden aldığın ses boş telden aldığın sesin "tam" bir oktav üzeri değilse entonasyonun bozuktur. Eğer gitarındaki köprü Floyd Rose tipi entonasyon ayarını yaparken telleri sökmek durumunda kalırsın. Bu durumda bir bilene yaptırmanı tavsiye ederim. Fakat köprün Fender tipi kilitsiz tremolo köprülerdense kendin de ayarlayabilirsin. Yapman gereken şey tellerin üzerinden geçtiği "saddle" adı verilen ufak parçaları köprünün arka kısmına sabitleyen vidalarla 0. ve 12. perdelerdeki ses tam olarak aynı olana kadar oynamak. Yalnız dikkat etmen gerekn bir şey var. Bu vidaları her çevirişinde telin 12. perdedeki ses değişeceği gibi 0. perdedeki sesi de değişir. Bu yüzden 12. perdeyi kontrol etmeden önce boş telin akortunu da kontrol etmelisin. Deneyerek iki konumdaki sesin aynı olduğu noktaları bulmalısın.
    Fikir vermesi açısından doğru entonasyona sahip bir köprüde tellerin kırıldığı noktalar yukarıdan baklınca şu şekilde olmalı..

(E)----------|
    (B)-----------|
    (G)------------|
    (D)-----------|
    (A)------------|
    (E)-------------|
  • Axell • 12 Kasım 2005 17:19 • #546904
    Ösellikle E ve A tellerinde önemli derecede bozulma var. Köprü FloydRose değil. Gitar üzerinde biraz oynadım ama peq bishey değismedi.
  • XES • 13 Kasım 2005 10:23 • #546915
    O halde anlayan birine göstermen gerekecek sanırım...