Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Marshall 15W Vs. Vox 25W

• stanlie • 14 Kasım 2005 14:07 • #546930
    *XES* : eyvallah müthiş bi yazı yazmışsın ama bunlar beni birazaşar bu kadar fazla bi bilgi birikimim maalsef yok.. ama çıkan sesin feed-bask olmadığını biliyorum.. dip ses işte yaa..epey rahatsız ediyo.. o yüsden Marshall MG15CDR den caymış gibiyim.. dün bi gitar beğendim ibanez (modelini bilmiyorum) köprüde 1 humbucker var iki tane de single var..nasıl iimidir bilmiyorum ama almayı düşünütyorum! bu arada başlıkta sözünü ettiğim VOX sanırım 25W değil..bugün barok müziğ, arayıp sordum..pathfinder serisiymiş..sitesine baktım pathfinder da 25W ampli yokmuşş..özür dilerim..pathfinder 15W reverb li amplisi iiymidir diye bi soru daha yöneltiim?!
  • stanlie • 14 Kasım 2005 14:11 • #546931
    kısacası almayı düşündüğüm ampliler bunlar :

http://www.voxamps.co.uk/products/pathfinder/path15.htm

http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=MG15CDR
  • KeReMmM • 14 Kasım 2005 16:01 • #546934
    sanırım vox ta dediğim olay var cleande gain kısık boost kapalı ve sesin açık olması gerek. distortion da ise gain açık boost açık ve clean e göre ses daha kısık olması gerekir son kez almadan git bir dene sadece boost a basmak distortion için yeterli oluyorsa sorun yok ve birde senin istediğin ses en önemlisi sanırım marshall daha sert bir sese sahip.
  • stanlie • 14 Kasım 2005 19:31 • #546938
    benim aradığım ton blues tonu.. yavuz çetin, eric clapton, van morrison tonları.. dediğim gibi marshall ın dip sesi beni düşündürdü.. ama vox un tonlarının daha ymuşak olduğunu senden öğrnemem iyi oldu.. sağolasın...
  • KeReMmM • 14 Kasım 2005 21:23 • #546942
    blues tonu arıyosan sorun yok VOX derim. marshall mg le olmaz o iş:)
  • flyfinger • 15 Kasım 2005 00:25 • #546943
    15 -20 watt lık amplinin nesini kritik yapıon dogru düzgün ton çıkmaz bi şey olmaz nasıl olsa hepsi çinde yapılıyor git en ucuzunu al.boşuna para kaçırma.
    arıyacağın özellik,overdrive select button la geçebilen,overdrive ile clean kanalının volümeleri ayrı kontrol edilebilen,3 band eq su olan ve birde reverb bu özellikleri barındıran 15- 20 watlık herhangi bir ampli işini görür...
  • Goldtop1957 • 21 Kasım 2005 14:54 • #547037
    Patron selamlar, sana mesaj attım ama almadın galiba...Benim Vox hakkaten bitti, adamlar haklıymış Opto-coupler ayvayı yedi. Nerden biliyorsun dersen bu alet amfinin üzerinde Tremolo efektini yöneten bir parça ve şu an tremolo efekti çalışmıyor. Korg'un teknik servisine telefon açtım. O da aynı şeyi söyledi. Zaten adamın eline bunun gibi bir kaç şikayet daha gelmiş. Aynı amfiye yönelik. Tremolo efektinin çalışmadığı gibi amfide ciddi bir Volume kaybı da var. Bu da onunla ilgiliymiş. Ben konuyu sana tam olarak anlatamıyorum. Bu yüzden harmony-central'dan bir alıntı yazıyorum : "FOR ALL C30 OWNERS!!!!! READ THIS!!!!!!! THIS IS VITAL !!!
    The villain of all bad reviews of this amp has a name and location!! it is a crap part that was used on the amp! it's the opto-coupler model LT9914 which is responsible for the tremolo and its located on the circuit board next to the volume pot, all users MUST change this part for a VTC5L3 optocoupler!! even those who didn't yet have the problem. All you hear about crappy sound, low volume, volume variation while playing (after getting warm).....here is the solution besides, there's two pot's called VR11 and VR12 on the C30 Circuit Board that happens to be (most of times) not well regulated, they alter the gain that is sent to the power section of the amp so, when it's not regulated makes in some amps sound crappy (Clipping) ! I also made the modification to 60W don't be mistaken these amps are a bargain! they just need a little tweaking!! I'll give you another important tip check this site www.voxtalks.com the truth is outhere! :) YOU HAVE TO DO THIS GUYS !!! THIS AMP ROCKS! FORGET THE BAD REVIEWS, that's why you see some excelent reviews and some terrible reviews!! DONT WASTE THE CHANCE TO HAVE AN INCREDIBLE AMP FOR A CHEAP PRICE!!! OPEN YOUR EYES AND CHECK THE VOX FORUM !!!! I was about to sell it when a optocoupler went off, thanks vox for using such a crap in it! now I have a fantastic amp! after my research about the problem! One thing I don't understand if VOX put a IC Power to 60W they could ask twice the price! it sounds SO MUCH BETTER you have no idea..... To change it do 60W you just have to change the original IC POWER which is a TDA2050 for a LM3875 (my case I used a LM3876) the best is, the 60W IC costs about 5$ US dollars!!! 2 hours job separates you from a FANTASTIC amp" İngilizcen yoksa çevirisini de yollarım sana. Yardım ve tavsiyene ihtiyacım var.
  • kkurt • 21 Kasım 2005 19:04 • #547041
    o alet istanbulda biyerlerde bulunur ama aramak lazim. ya da mouser.com dan ismarlanabilir.
  • Goldtop1957 • 22 Kasım 2005 09:00 • #547053
    Korg'un teknik servisiyle konuştuğumda o aletin orjinalinin bulunmasının zor olduğunu söyledi adam. Muadil bir alet takınca da Tremolo efekti iptal oluyormuş ama Volume kendine geliyormuş. mouser.com dediğin internet üzerinden alışveriş yapabileceğimiz bir site galiba... Güvenli midir? Astarı yüzünden pahalıya gelir mi?
  • Goldtop1957 • 22 Kasım 2005 10:11 • #547054
    http://media325.netfirms.com/cambridge/cambridge_repair.htm

Yukarıda verdiğim linkte opto-coupler'ı değiştiren bi arkadaşın tarifi var....bi fikir verir ve beni yönlendirirsin belki diye yolluyorum. İlgin için tekrar teşekkürler.