-
Arkadaşlar iki gitar üzerinde yoğunlaştım.Prestige serisi rg2570e bi diğeride fender stratocaster.Ne alakasız iki gitar demeyin ben de kararsızım işte.Fender usa almaya ..... yetmiyo.Şöyle 200-300 yüro eksiğim var.rg2570 için de 910 yüro fiyat veriyolar keysi yok,kılıfla vericeklermiş.Bu iki gitarı karşılaştırırsanız fikirlerinize ihtiyacım var.Artıları eksileri yardımcı olur musunuz? (Bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim,garaj'a yeni üye oldum,sizler gitardan anlıyosunuz,hemen üye olup 3gün bekliyince böyle oluyo :)
-
kardeş ben davulcuyum ama fikrimi söyliyeyim çünkü çevremde virtiöz adayları var onlarda bu iki gitar arasında çok zor karar veriyorlar hatta veremiyorlar..bana sorarsan ki hiç bana sorma çünkü ikisinin de yeri çok farklı tonları tatları..senin yerinde olmak istemezdim zor bi seçim:)
-
biraz daha koy üstüne paranın ve biraz daha araştır sağı solu 910 euroyu gitara verip case alamıyosam başlarım ben oyle işe. bu işle ciddi uğraştığın belli ve kararsızlıgını anlıyorum cünkü biri bir klasik, digeri ise tam bir savaş makinesi. bence de zor bir secim. kasma kendini ve sevdiğin gitaristlerin neleri tercih ettiğini araştır internetten. her şekilde hayırlı olsun.
-
Sadece hard rock/metal vs gibi ağır distorsiyonlu müzik çalıcaksan RG'yi al. (Tabi tremolo lazım değilse RG'yi boşver daha basit bir gitar al (lespaul tipi birşey mesela), çünkü özelikle bu tür bir tremelo sistemini gerçekten kullanmıyorsan varlığını zarar hanesine yazabilirsin).
Yok daha serbest takılmak istiyorum biraz şundan biraz bundan çalıcam diyorsan köprü posizyonunda humbucker olan bir strat al, diğer ikisi single olsun.
-
Güzel söylüyorsun ama şunu izah edebilirsen sevinirim.İyi bir prosesörle ibanezden yumuşak şöyle serinletici bi ton almamın imkanı yok mu?Yeri gelir kazma tonlar,yeri geliyo tüy gibi tonlar lazım.Çok şey mi istiyorum arkadaşlar? :)
-
hocam bendede rg var, ibanezin en güzel özelliği her türlü müziği icra edebilmeni sağlar , blues dan metale kadar herseyi yaparsın, tabi pedal yardımıyla ;) tabi strata da laf yok bağla metal zone u paşalar gibi metal&hardrock yap.. ama ben yinede ibanez derim.. klavyesini hiç bişeye deişmem..
-
:İyi bir prosesörle ibanezden yumuşak şöyle serinletici bi ton almamın imkanı yok mu?
Kastettiğin yumuşak bir distorsiyonsa belki evet. Yok yumuşak bir temiz ton ise, onu da ibanezden alma ihtimali var, ama RG'den değil, AS serisi bir gitardan:)
(Ya açıkçası RG denemedim, ama Mad_Slayer a katılmadığımı söyleyebilirim, bahsettiğin RG'nin maun ağacından gövdesi olması güzel, ama üzerinde büyükçe bir metal parçası geçirdin mi ne kalır maun ağacının sesinden geriye, bilmiyorum. Ben olsam lespaul ya da 335 tipi bir gitar alırdım. Bence tremelo sistemini ne derece kullanmak istediğini düşün ona göre karar ver. Eğer gerçekten yapacağın müziğin önemli bir parçasıysa OK, yok değilse ve ille de ibanez diyorsan RG serisinin tremelosuz olanları var (RGA121 mesela), daha yumuşak lespaul tarzı bir temiz ton verebilirler, deneyip görmek lazım.).
-
Herhangi bi problem yaşadın mı RG'lerle ilgili.Çok ciddi şekilde kasasının sıkıştırılmış talaştan yapıldığını ve zamanla boyasının attığının ve ses kaybına neden olduğunu söylediler.Bir de köprü sisteminden şikayet ediyolar.edge pro II sanırım rg2570 de.Ve akort edip kiliti taktıktan sonra akortun kaçtığını iki saat uğraştığını tekrar sök tak böyle söylüyolar.Bilmiyorum sen ne düşünüyosun?
-
Bence köprüye humbucker tak ve strat al.
Evet ibanezden prosesör yardımıyla yumuşak tonlar elde edersin ama stratınkilere benzemez.Güzel bi pedal yardımıyla stratla da metal çalarsın, sert tonlar elde edersin.
Bu arada usa strata gerek yok.Benimki standart.Arkadaşın americanıyla karşılaştırdım.Benimkinin tonu daha iyiydi(daha pes bi tonu var.Tizleride çok iyi)!!!!
-
Güzel diyosun ama ben fender'in klavyesine biraz soğuğum.İbanezin klavyesi sanırım daha dar ve rahat.aslında acaip bi soru benimki,su götürmez bi karar veremicez.ikisi de birbirinden t...klı gitarlar.Off off.İkisini birden alabilsem...