-
nelerdir? hangisi daha iyi oluyor?
-
Standart olanlar daha iyidir. Highway1 biraz daha ucuza çıkacak şekilde üretilmiş. Üzerinde 6 vidalı vintage trem var. Standartlarda daha iyi bişey olması lazım. (kimisi vintage tremin daha iyi olduğunu söylüyor gerçi). Ayrica highway1larin boyası biraz ince, dikkatli olmazsan hemen ciziliyor. Manyetikler highway1da gürültülü olanlardan, muhtemelen standartlarda da aynıdır. Öte yandan, bende bi highway1 var, ve memnunum, o da ayrı konu tabi. Manyetikleri kinmanlarla değiştirdim. Kinman'ın sitesinde vintage tremin ses tonu açısından diğerlerinden daha iyi olduğu yazıyor, ne kadar doğrudur bilmiyorum.
-
kursat sağolasın ya dün gece sabaha kadar gezip durdum siteden siteye en iyi acıklama yine seninki oldu. 100tane modeli var ya strat deyip gecmemek lazım. :)
-
standarta göre hiway ler baya kötü fender almayı düşünüyorsan mümkünse 1998 den önce yapılan fender bulmanı öneririm 98 den sonra çok kötü çıktı modeller.nedeniyse fenderin kaliteli ağaç stoğu o yıllarda azaldığı için artık sadece customlarda kullanıyolar o ağaçları 98 den sonra fırınlanmış ağaç kullanmaya başladılar ve çok rezil fenderler bile çıktı, en az bi 4 -5 yıl beklemen lazım gitarın tonu otursun diye. temiz bir ikinci el fender bulmanı tavsiye ederim...
-
Standart stratlarda gövde 2 parça ancak Hıghway1 de daha çok parçadan oluşuyor. sap standart stratla aynı en büyük fark burada.
ayrıca geçenlerde tünelde denediğim Highway1 in sesi muhteşemdi.
yanlız boyaları çok kolay ciziliyor malesef, gömleğinizdeki düğmeler bile boyaya zarar verebilir.
-
Standart ve American stratlar arasında verdikleri sound açısından pek fark yoktur.Ama highway ve standart arasında baya bi fark var.Bence alacaksan standart al.Çünkü higwaylerin clean tonları normalde berbattır
-
herkese verdiği bilgiler için teşekkürler. :)