Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Perdesiz Kalsik

• düşyılmaz • 17 Kasım 2005 14:03 • #546965
    istanbulda yaşayanlara sormak istiyorum
    bir yerlerde hazır perdesiz gitar satan bir market biliyor musunuz?
    siparişle değil de alıp görüp deneyebileceğim biçimde istiyorum.
  • kutay__ • 17 Kasım 2005 14:38 • #546966
    işine karışmak gibi olmasın ama ud almanı tavsiye ederim. ben klasik gitarımın perdelerini cok iyi bir ustaya sokturdum burda. allah icin adam perde aralarını da süper doldurdu ama telleri ud kadar indiremedik. dolayısıyla cok fonksiyonel olmadı vs. belki ud konusunda da iyi bilgin vardır ama benim simdiki aklım olsaydı perdeleri sokturmek yerine ud alırdım. yine de azimliysen taksimde tüneldeki gitar dükkanlarında bulabilirsin sanırım. kadıkoy tarafında bulabileceğini zannetmiyorum.
  • XES • 17 Kasım 2005 18:49 • #546967
    Gördüğüm tüm perdesiz klasiklerin perdeleri sonradan sökülmüştü. Hiç hazır perdesiz görmedim. Bence sapı ve eşikleri iyi bir gitar alıp perdelerini söktürmak daha mantıklı...
  • düşyılmaz • 17 Kasım 2005 23:35 • #546976
    zaten öyle yapacağım,ama belki diyorum bir yerlerde bunu hazır bulunduran bir yer vardır.
    ud ayrı bir entrüman,seviyorum ama,önce perdesiz gitar.
    sapı doldurtmak pek sağlıklı değil sanırım
    saptaki tuşe sökülüp yerine abanoz tuşe konulunca her şey halloluyor.
    yani kemandaki ud da ki gibi olacak.
    aynen.

teşekkür ediyorum beyler
  • kutay__ • 18 Kasım 2005 04:02 • #546977
    anlaşıldı kafaya koymuşsun bir kere :) hayırlısı olsun ama bir iki bilgi vermek gerek yine de. tuşeyi söktürürüm diyorsun ama bu elektro gitardaki kadar kolay olmaz ayrıca perdeleri sokturup doldurtmak bu işin en kolay kısmı. telleri indirmek en büyük sorun. köprü eşigini alcaltınca ilk 3 4 pozisyonda çesitli yerler cızlayabiliyor. yüksek bırakınca da calımı güclesiyor. calınabilirlik cok onemli. bildiğin gibi klasik gitarların saplarında imdadımıza yetişecek bir truss rod da bulunmuyor. kolay gelsin başarılar dilerim.
  • düşyılmaz • 18 Kasım 2005 08:51 • #546979
    işte bu konuda beni ikna eden biri var ankarada,ankarada bir çok tamiri o apıyor zaten,evrensel müzikten kenen abi.
    bu muhtememl sorunlar yüzünden diyorum ya hazır görebileceğim bir yer olsa keşke diye.
    bir de bu adam perdesiz kalsik yapadurmuş hep :)
    o yüzden de ikna oldun ya.
    ama yaptığı hiç bir işle karşılaşmadım da anasını satayım :)
  • kutay__ • 18 Kasım 2005 14:19 • #546982
    bence adamın yaptıgı bir işi gormek şart! örnegi olmadan dalma bu işlere eminim az para istemeyecektir zaten. çalınabilirligi en onemli kısım :D
  • kutay__ • 18 Kasım 2005 14:19 • #546983
    bence adamın yaptıgı bir işi gormek şart! örnegi olmadan dalma bu işlere eminim az para istemeyecektir zaten. çalınabilirligi en onemli kısım :D
  • ibanetze • 18 Kasım 2005 14:25 • #546984
    ben bi arkadaşta gördüm güzel bi perdesiz klasik

çocuğu görürsem,sorarım eğer ikinci el düşünürsen,

ya da nerden aldığını...

ama ben de hiç,sıfırını görmedim...
  • GaRaJ Hırsızı • 19 Kasım 2005 00:09 • #546990
    bende var hayalyılmaz kardeeş...

satiyim hemen...