-
Ne dersiniz? Almayı düşünüyorum...
Normal Gibson lp ler ile baya bi işçilik farkı olduunu biliyorum
Ne gibi dezavantajları olur başka? Standart ya da klasik les paul e cep dayanmıyor 3.900 ytl peşin para belki 3750 ye kadar olu olur pazarlıkla o yüzden bunlardan umudumu kestim...
Gibson Lp olmazsa diye başka alternatifler de düşünüyorum...
Sglerin genelde daha sert bi tonu olduğunu biliyorum, yeri gelicek metalde calıcam gitarımla o ayrı ama Sglerde sıcak, temiz cleanlerden baya bi vazgeçme olayı ne kadar doğru?
Epiphone un baya bi sağlam, üstteki ikisinin fiyatlarıyla denk bi modelini alsam bana üsttekilerden daha avantajlı mı olur??
-
hocam bu işin kralı gibsondur. boya faktoru cok onemli. gibson nitroselülöz boya kullanıyor, daha dayanıksız ama sese etkisi daha olumlu oluyor kısaca. bana sorarsan gibson sg derim. sg her türlü lpden ucuzdur. ayrıca sg nin clean tonu zayıf diye kim soyledi ki. eric claptondan pete towsend e kadar cok adamın elinden gecmis bir gitar. özetle lp ne vericekse sg standartta sana onu verecektir. hatta daha fazlasını. kusura bakmayın objektif olamıyorum belkide ama standard vişne çürüğü bir gibson sg benim bu noktadan sonra çalmak icin alacağım tek gitar ve son gitar olur. :)
-
kutay bence gibsonlara fazla takılma:) fiyatı $2000'ın altında olan modelleri "kalite" diye bir kavrama sahip değiller anladığım kadarıyla. sana bi heritage alalım:) http://www.heritageguitar.com
(gibson'ın eski fabrikasını satın alan eski gibson işçilerinin kurduğu bi şirket)
-
ben bilmem abi heritage meritage. :) gibson olmalı kesinlikle! zaten sıfır değil de böyle 60lardan kalma bir sg bulmak isterim. tabi bu gitarı almam oldukca zengin oldugum bir doneme denk gelecek. o zamana kadar ventura es 335! ama bir kampanya yaparısınız,dersiniz kutay'a sg şart. seve seve kabul ederim :))
ps:hemen heritage a bakıyoruz!