Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Hücum kayıt??

• goddik • 21 Kasım 2005 16:54 • #547040
    ya millet nedir bu hücum kayıt olayı ya?
  • ReFLeX_SOLO • 21 Kasım 2005 21:56 • #547044
    studyoya gırıp grubunla beraber ıyı hazırlandıgınız bır sarkıyıyı aldıgınız saat ıcınde calmak ve kaydettırmektır.hucum kayıdın ıyı yonu grup hep beraber oldugundan daha gaz olur ama kanal kayıtta tek tek metronomla calıncagı ıcın bıraz ruhsuzluk olur,ses kalıtesı daha ıyı olur o ayrı konu
  • Serpent_King • 21 Kasım 2005 22:27 • #547045
    yeni bir terim çıkmış : gaz kayıt :))
  • deady_ykal • 21 Kasım 2005 22:34 • #547048
    :D gaz kayıt...
    stüdyoya giriyon ne yaparsanız kaydediliyor sonra alıyon kaydı dinliyon...
    benim en sevdiğim çeşididir... metronomla çalamıyorum, hep karıştırıyorum... :D:D:D
  • blackzuga • 11 Aralık 2005 06:03 • #547240
    bazı arkadaşlar müzigi yanlış anlamış=)hucum kayıtta yani live yani hepberaber aynı anda girilen kayıtta ruh olmadıgını söylemişler..yanlış bir düşünce bence..yaptıgın müzigi zaten hissediyorsan zaten bir ruh vardır o müzikte..hissederek yapıyorsundur..=)ayrıca kanal kayıtta metronomla ve tek tek girildigi ve seslerin kanallara bölündügü için tertemiz bir ses alırsın=)cızırtı olmaz mesela duman denen grup albumlerini kanallara böünmüş hucum kayırtla alır(o da ayrı bi teknik sorana söyleriz)bu yüzden cızırtılar var müziklerinde..=)neyse sonuç olarak gaz çalmak deimi çıkarmışsınız bunun için de tebrikler hehe ama suda varki çalışılmış PROFESYONEL bir parca kaydetmek ayrı bir olaydır yani album projeleri vs hep çalışılmış nerde ne yapılacagı önceden belirlenmiştir.. bu yuzden zaten sen hucum da calsan kanal kayıt da alsan mecburen gaz çalmayı unutup önceden belirledigin sekilde çalmak zorunda kalacaksın..profesyonel olmayı düşünen adaylara duyrulur(düşünmeyenler okumasın anlamazlar zaten ne diyor bu adam derler geçiyorum..=)
  • Attalos • 12 Aralık 2005 08:45 • #547256
    Eğer kayıt aletleri vs. kaliteliyse en kaliteli kayıttır dünlediğin tüm CD'ler falan bu sayede hazırlanmıştır.Örneğin Gitarda anfinin önüne bir mikrofon konur.Çoğu yerde kalitesiz alet kullanlılıp ortamın(odanın(stüdyo)) akustik vs. iyi olmamasıdır.Ve ayarlar da iyi yapılmamıştır.
  • Serpent_King • 13 Aralık 2005 07:43 • #547269
    Eğer kayıt aletleri vs. kaliteliyse en kaliteli kayıttır

oha..

kaliteli kayıt kanal kayıtla olur lütfen abarmayın.
  • PriApoS • 13 Aralık 2005 10:48 • #547270
    Hücum kayıt amatör ruhu yansıtır ama albüm kayıtları genelde kanal kayıtla yapılır oda her enstrüman'ın tek tek ya da belirli gruplar halinde(Ör.Bas ve Davul aynı anda) yapılan kayıttır.Hücum kayıt'ın kalitesi kanal kayıt'a göre düşük olur...
  • blackzuga • 17 Aralık 2005 06:51 • #547347
    Eğer kayıt aletleri vs. kaliteliyse en kaliteli kayıttır

oha..

kaliteli kayıt kanal kayıtla olur lütfen abarmayın.

katılırıyorum=) başka da birşey demiyorum
  • amoresperros • 23 Aralık 2005 21:36 • #547452
    arkadaşlar burda bi sorun devreye giriyor benim açımdan.Kaç seferdir benim md player la kayıt olayına girmeye çalıştık olmadı.Oldu da ses çok az geldi.Stüdyo sahipleri nin çıkışta aldığı bi ses var mı yoksa biz kendi imkanlarımızla mı içerde kaydediyoruz.Bu soruya lütfen cevap yazın.Bi de bişey duydum stüdyo da ki elemanlar eğer hücüm kayıt olursa para alıyolarmış yok mu böyle bişey?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler