-
ben yaklaşık altı yedş yıldır bas gitar calıyorum ve baştan beri hep jason newstedi örnek alarak peneyle caldım tabi
ki parmaklada calabiliyorum ama penanın verdiği tadı vermiyor bence.sizce nasıl olmalı parmaklamı yoksa penaylamı
-
Gayet saçma bir soru sormuşsunuz. Zevk meselesidir bu. İnsan hangisinin tonunu seviyorsa ve hangisi daha rahat geliyorsa o şekilde çalabilir. Tabii iki tarzda da çalabiliyor olmak iyi birşeydir.
-
-
billy sheehan izlersen parmakla neler yapılabileceğini görebilir ve fikrini değiştirebilirsin.
-
Bas gitar parmaklar çalınır daha çok pena da kullanılabilir tabii ki fakat çok daha kısıtlaycı olur ve iki oktav pitch shift edilmiş elektro gitarla da aynı ton alınabilir gibi giliyor bana. Ayrıca pena kullanmak demek slap tekniğinden neredeyse vaz geçmek demek oluyor. Zira eldeki penayı koyacak yer sorunu hep mevcut..
-
iyi de adamım bazi denyolar var piyasada illaa da parmakla calınır diyip penayka calan ları aşağılıyorlar ben cok kez ağız burun adam dövdüm bu yüzden bencede zevk meselesi ama insanlarla uğraşmak sorun anlayabilseler slayer ın parmakla calınamıyacağını neyse yinede yorumun için çok sağol
-
slap ten vazgeçmek falan olmuyor...penaylada slap atılabilir,tek fark elinizde pena olmasıdır,bilmeyene yardımcı olabilirim..
-
groove funk falan dinlemediniz sanırım=)bu tarz müziklerde penayla çalmak sanırım teknik açısından imkansız..sololar penayla rahatlıkla atılabilir ama teknik bir şekilde bass açlmak isterseniz sayet kesinlikle parmakla çalmak lazım ne yazıkki..
-
Eğer distortion gibi efektler kullanırsan parmakla çaarken tam ton gelmez penayla gelir.Eğer yankı vs. istersen sadece parmak normaldir.Yani biraz müzik türüne bağlı.Tabi nasıl istersen öyle çal.Müzikte kısıtlama olmaz.
-
dostum bi iron maiden konseri izle istersen...