Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

tapping konusunda acil yardım!!!

• love guitar • 13 Aralık 2005 10:51 • #547271
    arkadaşlar selamlar.lütfen yardım bekliyorum.öncelikle tappingin ayrı bi armoni ve gam kalıbı var mı???mesela elimi ince mi teli 12.perdeye koydum.tapping yapan parmak bu.öteki elim le de 1.parmak 5,4.parmak 8.peredede.am yani.işte buradan klasik am g f e kalıbı yaparken her nota atlayışımda yarım perde kalınlaşıyor ses.yani araları tam ses ya bunların.ama tapping yaparken yarım ses kalınlaşıyo.çok karışıyor olay böylece.ya birde bütün telleri kullanarak nasıl tappin yapılıyor???mesela stanley jordan diye bi adam var.nedir ya.adam tapping le telleri dolaşıyo.bunun sırrı nedir???ilgililere teşekkür ederim...
  • Findecano • 13 Aralık 2005 13:29 • #547274
    bu işin sırrı bol bol alıştırma yapmak.
  • ibanetze • 13 Aralık 2005 13:37 • #547276
    önce tek telde bi öğren hele :))

tek telde geliştirmeden stanley jordan gibi çalman zor :))

zira adam bildiğim kadarıyla sadece tappingle bi şarkıyı götürüyo :)

richie kotzen'in eğitim cdsini bulabilisen,onda tappinge,legatoya,sweepe dair güzel egzersizler var,yardımı olur yani...
  • love guitar • 13 Aralık 2005 14:25 • #547278
    yav arkadaşım süper bi teknik bu.hele majör kalıplı şarkılarda acayip sürükleyici oluyo.arada kendimi kaybediyorum.ama ömür törpüsü gibi birşey.zor ya.bu stanley jordan arada abarmış.mubarek 4 parmakla tapping yapıyo.birde penayla daha verimli ve hızlı olurmu?öyle duymuştum...
  • SLASH_19 • 14 Aralık 2005 01:15 • #547285
    baba eğer çok iyi tapping yapmak istiyorsan öncelikle tek telden çalışmaya başlayacaksın ve günde en az 2 saat bu olaya çalışacaksın 2 veya 3 gün sonra hayvan gibi hızlanıp 1.telde bütün perdeleri kullanaksın ama bu iş kesinlikle sabır isteyen bir iş kimse doğuşptan bu yeteneğe sahip olmuyo çalış ben kendimden ve dostlarımdan biliyorum
  • ReNoN • 14 Aralık 2005 19:35 • #547291
    R.kotzen cdsini izleyen bunalima giriyor:)ayrica bu egitim cdlerinin adinin show cdsi diye degistirilmesi lazim...

love guitar'a
    penayla yapilan tapping de ses daha parlak cikiyo ancak bu ses her zaman kulaga hos gelmiyor(bence)ayrica parmaklarinla penaya gore daha hizli tapping yaparsin cunku tapping yaparken sag elin isaret ve orta parmagini kullaniyorum ben(butun parmaklarini kullananlar da yok degil:() iki tane pena nasil kullancaksin?once parmaklar sonra pena...satriani penayla harikalar yaratiyor:)

http://www.adam.fulara.com bu adamin vidolarina bir goz atin derim...
  • kkurt • 14 Aralık 2005 22:08 • #547293
    günde iki saati gitar çalışmaya ayırmak. hmm... abartmayın arkadaşlar. tabi işi profesyonel olacak kadar ciddiye alıyorsanız o ayrı o zaman 2 saat te yetmeyebilir.
  • ibanetze • 15 Aralık 2005 12:03 • #547306
    richie kotzen gene neyse bi süre sonra kolaylıkla yapıyosun onları

malmsteen dersin başında laf sokuyo :)

ben bunları gösteriyorum ama umarım bi şeyler yakalayabilrsiniz diyo lavuk...

halbuki zor şey de değil yapıkları,

sadece fazla pratik yapmak gerekiyo o kadar :)
  • ibanetze • 15 Aralık 2005 12:07 • #547307
    "gitar çalıcam" diyosan iki saat çalışmak yeter ama "gtarist olcam ben,gitar benim hayatım" diyosan iki saatle 25 yaşında anca bi yerlere gelirsin...

ki ben gitar benim hayatım deyip günde bazan aralıksız 5-6 saat çalışıyorum,daha vahim örnekler de var :)
  • Black_Explorer • 16 Aralık 2005 01:27 • #547317
    michael romeo mesela..adam manyaq kaedeşim yok böyle bişi...tablarına baktım korktum fırlattım attım aleti kenara yok artık dedim resmen :)