-
2nci gitarımı alıcam ama kararsızım arkadaşlar. 600-700mil gibi bi para ayırdım.
cok da sert tonlar istemiyorum ama temiz olsun. steve vai malmsteen felan seviyorum.
önerisi olan varmı? fikir acısından yardım edin nolur. acaip karasızım kazık yemek de istemiyorum piyasa mommok. :(
-
Ibanez düşünmelisin bence.rg 470 var japon yapım buylabilirsen kaçırma
-
tamam liste :
1 - ibanez rg470..
alternatif baska bisey oneren?
-
squier ya da mexico fender stratocaster olabilir.
-
kardeş dinlediğin tarza göre bence ibanez daha iyi olur.çünkü iyi bir pedal sistemi ile ibanez senin için daha iyi olur.ama birde şöyle bir durum var:steve vai ibanez,malmsteen de fenderci sen tam ikisinin arasındasın.bence herzaman fender dünyanın en iyi gitarı.ama senin durum için ibanez daha mantıklı gibi geldi bana.bol şans
-
dünyanın en iyi gitarı fender falan değildir türe göre değişir, metal türü müzik yapacaksan JACKSON alırsın blues yapacaksan FENDER alırsın karışık bişeyler yapacağım dersen IBANEZ alırsın ama tok ton arıyorsan GIBSON/EPIPHONE alacaksın
-
Yanlış yönlendirmeler yapmayalım. Her gitarla her tür müzik çalınır. Alırken tüm alternatifleri deneyip öyle almak gerekir. Benim Fender tavsiye etmemin sebebi bluesdan metale kadar her türde kullanılabilmesi. Bir Jackson, bir Ibanez çok özel modeller olmadıkça blues veya jazzda iyi sonuç vermezler ve tercih edilmezler. Fakat çalınmaz mı? Çalınır. Hatta kimisi Jackson'ı jazz müziğe daha çok yakıştırabilir. Tamamen zevk meselesi.
Fakat Fender Stratocaster, Gibson les Paul gibi gitarlar en geniş kullanım alanına sahip kendini kanıtlamış gitarlardır. Tabii fiyat sınırı olan bir kişi için 1500$dan başlayan Les Paulleri önermek pek mantıklı olmaz, ayrıca Tremolo olmaması kimileri için bir eksi olabilir. O yüzden o fiyat aralığında bulunabilecek en sağlam ve fiyat/performans oranı en yüksek, ayrıca ikinci el fiyatı en yüksek ve satması en kolay gitarlar Squier veya Fender Stratocaster derim.
-
doğru aslında her tür gitarla her tür müzik yapılır galiba ben çok ayrıntıya girmişim. yani benim dediğim gitarların genel olarak kullanıldığı alanlarını bahsettim, ama dünyanın en iyi gitarı fender değildir :P (anti fender)
-
Les Paulu daha ucuza getirmek mumkun... SW ve vintage su sıralar 800$ civarında seyrediyor. Amerikadan getirtme sansı olanlara Özellikle tavsiye ederim.