-
yeni tel taktım ve re teli sanki bir şeye takılıyor ve titremiyor.. ama sapta gövde de ve sonda hiç bir yere takıldığını görmedimm.. bu işi anlamadım vallaaa
-
ya anlamadim ben simdi sen o mesaji nasil yazdin ole dejenere turkceyle en ufak seyde bana ayak yapiyo sistem...sinir oldum simdi ya...
-
simdi annadim...
-
Acaba alt ve üst eşiğin re telini taşıyan kısmında bir sorun olabilir mi?
-
üst eşik sağlam perdeye bastığımda da aynı sorun oluyor. alt eşik de sağlam gözüküyor ama kafayı yicem.. tel nasıl titremez anlamadım.. başka bir şeyle ilgili olabilir mi acaba?
-
hocam iki şey olabilir.
teli anormal gerdin ve limitinde o yüzden kıpırdayamıyor yani re dir mesela ama bi oktav daha tiz mi geliyo sesi? ya da eski tellerin vibrasyonu daha bi garip olur meksika dalgası gibi uzun süredir değiştirmediysen telleri yenisi gözüne farklı gorunuyor olabilir.
-
anormal gerilmesi bence imkansız yaa :) yani düşünüyorumda 12 perde gerilse re telide olsa kopar :)
ama perdeye bastıktan sonra titremiyorsa büyük ihtimalde sorun alt eşiktedir...
dediğin gibi bazı tellerini uzun süredir değiştirmediyse yenisi garip gelebilir... :)
saygılarımla
pesimist
-
ya beyler gerilme falan o kadar da değilde, bu teli tutan bişeyler var alt eşik de diğerleri gibi normal ama nedir??
-
Telleri yeni takmışsın. O halde muhtemelen eski takımın kalınlığından daha düşük kalınlıkta bir takım taktın ve köprü yüksekliğin düştü. Mesela .010luk takımı söküp .009luk takarsan böyle olur.
Daha önce böyle bir sorun yokken birden yeni telde ortaya çıktıysa yüzde 90 sorun budur. Köprün alçalmıştır ve telin tuşenin son perdelerine çarpıyordur.
Tel kalınlığı değiştiğinde bazen sap ayarı da bozulabiliyor o yüzden gitarını bir ustaya götürüp köprü ve sap ayarlarını yaptırırsan sorun kalmayacaktır muhtemelen.