Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

tremolosuz gitara tremolo taktırmak?

• whayss • 16 Aralık 2005 19:33 • #547333
    arkadaşlar kendinden tremolosuz gitarlara(orn:les paul) tremolo takılabilir mi ben cort m600 e taktırmayı dusunuyorum mumkun mu bole bise?
  • kutay__ • 16 Aralık 2005 22:18 • #547336
    dediğin şey mümkündür. internette sık rastladıgım birşey. genellikle les paul olsun sg olsun bigsby tipi tremololar tercih ediliyor. gitarının internetteki resmine baktım.
    floyd rose düşünürsen çok işin var öncelikle soyleyeyim. oyulması lazım kasanın vs.. ve geri dönüşü olmayan bir işlem. ama bigsby tipi bişey düşünürsen (bence gitarının üstünde çok daha asil durur derim görüntü olarakta) hem yaptırman daha kolay hemde geri dönme şansın her zaman var.

bigsby boyle birşey.
    http://www.gretschguitars.com/gear/index.php?product=G6136T&cat1=&cat2=&q=&st=1

bigsby nin avantajları;
    floyd rose gibi büyük bir tadilat gerektirmez
    kolay uygulanabilir nispeten,
    daha orjinal bir gorunumu olur
    beğenmezsen gitarını eski haline getirebilirsin
    daha ucuza gelir

dezavantajları:
    tek yonlu bend yapabilirsin (standart stratlardaki gibi)
    saglam bir bend sonucu akordunu bozma şansın cok yüksek
    deli kullanımlara gelmez (steve vai tadında)

floyd rose un avantajları

iki yonlu bend yapabilirsin hem diyeze hem bemole doğru (ibanez rg ler gibi mesela )
    daha uzun aralıklar icinde bend yapabilirsin yani 3 4 yarım sese kadar mümkünatı var.

dezavantajları,

pahalı, işçiliği zor

akort kilidi için sapta, tremolo yuvası için gövdede tadilat gerekir ki esaslı bir iştir bu bahsettiğim.

bir kere yaptırdın mı geri dönemezsin, iyi olmazsa gitarını duvar saati olarak kullanma ihtimalin yüksek.

umarım yardımcı olur.
  • Serpent_King • 17 Aralık 2005 03:26 • #547345
    floyd rose taktırmayı düşünüyosan , düşünmeyi hemen bırak derim...
  • ibanetze • 17 Aralık 2005 15:24 • #547351
    bi de hiç gitara zarar vermeden yapılan bi sistem var ama fiyat konusunda bi şey diyemem...

zaten bigsby,floyd rose gibi "major brand" olmadığı için fazla görünmüyo ortalıkta,yani amerikada bile bulman zor,zira ben bi derginin son sayfalarında küçük ilanlar arasında gördüm...
  • fibonacci • 18 Aralık 2005 15:22 • #547365
    Resimdeki gitar da tam ibo işiymiş ha... altın rengi :D
  • kutay__ • 18 Aralık 2005 17:01 • #547366
    adam ibo dedi ya :)
  • XES • 18 Aralık 2005 17:22 • #547367
    Floyd Rose düşünüyorsan sana minimum 200€'ya patlar. Bence o gitara Floyd Rose taktırmaktansa yni bir gitar almak daha mantıklı. Fender tipi kilitsiz tremolo için yine kasanın delinmesi gerekir. Sapta bir tadilat yapılmaz fakat gövdede Floyd Rose'da olacağı kadar büyük bir tadilat yapılır. Gövde neredeyse aynı işlemlerden geçer. Bence tremololu gitar istiyorsan elindekini satıp üzerine köprüye vereceğin parayı koyup yeni bir gitar almak en mantıklısı.
  • Holy_Bastard • 19 Aralık 2005 12:13 • #547382
    Eğer 200 euro civarında olursa az daha kazık yiyordum demekki geçen gün:)...2 gün önce Yüksel Usta'ya gitarı sadece boyatmayı sordum ,bana 200$ dedi...Bende tamam dedim kafayı eğip çıktım :))) Sap ayarıda yaptırmam gerekiyo daha...Başka bir yer varmı bildiğiniz ,daha ucuza bir şeyler yapabilecek? Murat Sezen veya Rıfat Türen hakkında neler diyebilirsiniz gitar tamiri konusunda?
  • ibanetze • 19 Aralık 2005 12:28 • #547383
    white falcon,benim hayalim,bi de white penguin var,bunun solid body olanı :)

ilk çıktığı zamanlar les paulun en pahalı modeliyle aynı para ediyomuş bu model,ama şimdi bi 59 les paul yüz elli bin dolar ediyoken,white falconun 59 yapımı yirmi bin dolar etmiyo :)
  • kutay__ • 19 Aralık 2005 12:37 • #547384
    tünelde proseslab var. cengiz abi'nin yeri. ben gitarlarımı senelerdir sadece ona götürürüm. işçiliği çok iyidir. fiyatları da makuldur. www.proseslab.com
    murat sezen'i pek bilmiyorum. ama rıfat türen için cok iyi şeyler soyleyemiycem. yapmasını istediğim iş için bir hafta süre istemiş ardından dükkanına gittiğimde işe bile başlamamış, dolayısıyla benim cok değerli olan vaktimi yemiştir kendileri. ayrıca kazıkladığı yetmiyor gibi, birde aldığım para az diye zırlamıştır. luthierliğini bilmem ama esnaflığı zayıf bence. birde yüksel usta vardır tünelde. onun için güzel şeyler duydum. ama hic iş yapmadık beraber.

bu arada boya da pahalı bir işlemdir ve tremolo taktırmakla aynı fiyata gelebilir olması doğaldır.eğer tüm parçaları kendiniz imal edip, muhteşem bir işçilikle birleştiremiyorsanız, bir gitarı kendi isteklerimiz doğrultusunda modifiye etmek her koşulda aynı ozelliklere sahip 0 gitar almaktan pahalıya gelecektir.
    en basitinden siz 1 gitar boyatıyosunuz, fabrika sırf bir partide 200 gitar boyatıyor. sizin alacağınız fiyat 200dolar, fabrikanın maliyeti 10 dolardır. bu da gayet normal ve dünyanın her yerinde böyledir.