Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Tel yüksekligi ne olmalı ?

• sönmez • 18 Aralık 2005 21:48 • #547372
    arkadaşlar ben duşük kaliteli bir elektro akustik gitar calıyorum ama sap ayarını yaptırmama ragmen teller cok yüksek geldi bana tahmini olarak tellerin sapın birleşme noktasındaki yüksekligi nekadar olur? 8. perdeden sonra akor basamıyorum kolay kolay..
  • Vengeance • 19 Aralık 2005 00:16 • #547375
    öyle sap ayarımı olur bak en iyi sap ayarı 19. perdeden bile akor basabilrsin tabi iyi bir gitarsa eğer 8. perdeden sonra akor basamıyorsan git bir daha sap ayarı yaptır. en iyi sap ayarı birde teller sapa oldukça yakın fakat çaldığında herhangi bir viuzzz sesi gelmediği zamanki ayardır.
  • Serpent_King • 19 Aralık 2005 00:57 • #547378
    teller fretlere çarpsada bu amfiden gelen sesi bariz etkliemiyorsa vızzlayana kadar düşürülebilir.ancak çok kaliteli gitarlarda belki vızlamayabilir o.
  • sönmez • 19 Aralık 2005 01:31 • #547379
    evet sanırım yeniden bi sap ayarı yaptırmam lazım ilk götürdügüm yer pek ilgilenmemiş gibi
    sap da hala bombe var sanırım oyuzden cızırtı da geliyo arada ve teller gövdeye yaklaştıkça çok yükseliyo.
    ilginize teşekkürler
  • sönmez • 19 Aralık 2005 01:32 • #547380
    evet sanırım yeniden bi sap ayarı yaptırmam lazım ilk götürdügüm yer pek ilgilenmemiş gibi
    sap da hala bombe var sanırım oyuzden cızırtı da geliyo arada ve teller gövdeye yaklaştıkça çok yükseliyo.
    ilginize teşekkürler
  • XES • 20 Aralık 2005 00:57 • #547389
    Yalnız akustik gitardan bahsediyorsun. Akustiklerin telleri elektrolar kadar alçak olmaz fakat yine de en azından 12. perdede bare basılabiliyor olmalı. Zaten gitardan anlayan birine gösterdiğinde o tellerin yüksek ya da normal olduğunu anlayacaktır. Ama unutmaman gereken bir şe var; özellikle düşük kalite akustik ve klasiklerde düzgün sap yapısı eksikliğinden kaynaklanan bir "yüksek eşik" handikapı vardır. yani adamlar çok iyi bir sap koymadıklarından cızırtıyı önlemek için gitarın alt eşiğini yüksek tutarlar. Bu eşik daha sonra alçaltılabilir ama çok çok iyi bir sap ayarı çekilmedikçe iyi sonuç vermez.
  • sönmez • 20 Aralık 2005 23:07 • #547405
    evet ya cidden öyle alt eşik cok yüksekti biraz alçalttım tabi teller yaklaştıkça cızırtı çıkarmaya başlıyo önceleri dedim ben mi basamıyorum bare falan ama kime göstersem sap ayarı yaptır teller cok yuksek dedi, sanırım en iyisi yeni ve adam akıllı bi gitar almak akustik gitar için tavsiye edeceginiz marka var mı aceba 300 400 ytl civarında
  • Vengeance • 20 Aralık 2005 23:14 • #547406
    o fiyatta mıdır bilmem ama fender akustikler çok hoştur birde ibanez akustiklerede bak derim onlarda gayet hoş ama madem o kadarda paran var elektro gitar al derim şöyle güzel bi squier falan.. ya da ibanez..
  • sönmez • 20 Aralık 2005 23:29 • #547408
    asıl düşüncem de elektroya geçmek ama bi de kursa yazılmam gerekçek sanırım
    dedim önce bi akustikle bimüdedet çalıyım gerçi biraz klasik çalmışlıgım var ama hemen geçsem bi sorun olur mu ki?
  • Vengeance • 21 Aralık 2005 00:12 • #547409
    yok pek bi sorun olmaz yani internetten bulabileceğin yüzlerce ders var kulak egzersizlerine kadar herşey var yani elektro alman daha mantıklı olur bana sorarsan daha rahattır klavyesi ve ikinci el piyasası falanda rahat olur..