Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

basscilar icin

• sKeLLiNgToN • 22 Aralık 2005 12:00 • #547425
    selam müziksevenler! :)
    ben bass'a baslamak istiyorum ama baslamadan önce bir kac sorum var:

1. kac telli bassla baslamam gerek (yani nasil daha kolay bir baslangic yapabilirim)?

2. 4-,5- ve 6-telli basslarin arasindaki farki nedir??

cevaplariniz icin coooook tessekkür ettim ;)
  • dickens • 22 Aralık 2005 12:47 • #547427
    başlangıç için genelde 4 tel önerilir.çalmaya başlayıp yapmak istediğin tarz netleşince 5 ya da 6 telliye geçebilirsin.belkide 5 veya 6 telliye hiç ihtiyacın olmayacak.tel sayısı yapmak istediğin müziğe göre şekillenecektir.

4 telli basta mi,la,re,sol olmak üzere 4 tel vardır.5 telli basın 4 telliden tek farkı en üstteki mi telinin üstüne ondan daha kalın bir si teli eklenir.daha kalın sesler elde etme olanağı sağlar.modern jazz da daha kalın sesler işine yarayabilir.6 telli basta ise bu sefer 5 telli bastan farklı olarak en alttaki sol telinin altına daha ince bir do teli eklenir.do telide melodik anlamda özellikle sololarda çok işine yarar.

ilk baştada söylediğim gibi 4 telliyle başlamanda yarar var.çalımı en kolay ve bu işin ruhunu en iyi veren 4 tellidir.ilerde slap falan çalmak istersen 5 veya 6 tel zorlayabilir.ama 4 tellide slap olayı 5 ve 6 tele göre daha kolaydır.

çok genel bilgiler tabi bunlar.ve çok yetersiz bilgiler.
    www.basgitarist.com adresini ziyaret edersen forumlarda falan genel bi bas kültürü kazanabilirsin.kolay gelsin.