Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sweep Pickingle duygu vermek mümkün mü?

• drummist • 11 Ocak 2006 19:44 • #547736
    aynı şeyleri söylüyoruz yine de sözlerini benimkinden ama ile ayırıyorsun. müzikal açıdan yani çalınan diziden bahsediyorum. normalde teoman şarkılarında da aynı gamı görürüz. belki de sweep çalışmadığım için ama deme ihtiyacı duydun. mantıklı düşünüyorum ve yine seslerden bahsediyorum uzun ya da kısa çalınmasından ya da susturulup susturulmadığından bahsetmedim. kare içine aldığın gibi bu duğru akorun temel sesleri çalınıyor sonra şarkının gidişatına göre diğer akora geçilecek uygun ve şarkıya bağımlı notaların üzerinden geçilip diğer akor çalınıyor. ya da en azından dinlediklerim öyle. tekrar ediyorum ben gamdan bahsediyorum nota sürelerini ölçüp "ama" demeyin. dizi bakımından bir yanlışım varsa tartışalım.
  • JimiExperience • 12 Ocak 2006 01:23 • #547747
    marty friedman'ın mail'ime cevabıdır.

Soru:sweep picking hakkında ne diyorsunuz?

Marty Friedman:buna açıkçası hiç dikkat etmedim.ama sana melodic control'den bahsedeyim.Çaldığın notalar önemli dünyanın en berbat gitaristi ol fakat en iyi
    melodic control'u sen sağlarsan en iyi sen olursun.

Ve eklemiş friedman demişki..

Think it-play it-mean it!
  • Serpent_King • 12 Ocak 2006 12:29 • #547759
    akor konusunda pek katılmıyorum sana.sanırım basit sweeplerden bahsediyosun sen , ama sweep olayı bi kere sol elle diğil sağ elle alakalı bir olay yani akor mu basıcaksın , yoksa başka türlü bi dizilim mi oluşturucaksın o sana kalmış bir olay.bunu bu şekilde anlamanı çok az türde sweep görmüş olabileceğine bağlıyorum.

tabi şunu da söylemekte yarar var tekrardan , sweep yapmış olmak için sweep yapmak , tekniği tekniğim budur diye göstermek (bkz. michael angelo) müzisyenlikle alakalı işler diğil.bir beste yaparken kullanmak istediğiniz notaları kullanabilmenizi teknikle sağlarsanız o zaman gerçek anlamda müzik yapıyor olursunuz.yoksa aksği artistik patinaj...
  • Serpent_King • 12 Ocak 2006 12:32 • #547760
    ayrıca ben nerde ama dedim onu da göremedim ama filan yok benim yazımın içinde.sadece akordan hızlı sweep filan yapamazsın demek istedim :)
  • _soloistdeve_ • 2 Şubat 2006 22:49 • #548139
    Uzun süre teknik üzerinde çalıştım ve evet verilebiliyomuş abi... Sweep sanki anlatmak istediğin cümleyi pat diye söylemek gibi bişi bana göre. Özellikle solonun ortasında gam değiştirsek mesela Em gamını çalarken harmonik gama bir sweeple geçince gerçekten çok güzel cümleler çıkıyo ortaya. Anlamama biraz jason becker da yardımcı olmadı değil. Adam herşeyi anlatıyo sweeple zaten...