Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

manyetiksel yardım

• tezgah • 27 Aralık 2005 16:22 • #547525
    a)PATB-3 parallel axis trembucker™ blues sarasceno

b)SH-11 custom custom™

ya arkadaşlar bende 90ların yapımı yamaha rgz612 var,bridge pozisyonundaki manyetiği değiştirmek istiyorum ama yukarıdaki iki manyetik arasında kaldım,ikiside seymour duncan.tarz olarak van halen,hendrix,led zeppelin,acdc gibi isimlerden hoşlanıyorum,aradığım soundda bu insanların sahip olduğu sıcak driveli bir ton.kafamı karıştıran en büyük konu ise sitenin birinde floyd rose lu bir gitara alınacak en iyi manyetik patb-3 dio bir başka sitedede patb-3le van halen tonu çıkmıyor en iyi van halen tonunu sh-11 custom custom veriyor diyo,falan filan başka bir manyetikde önerebilirsiniz.
    gitarım aşağıdaki linkteki gitarın siyahı,manyetiği ona takacam işte:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7376302534&category=33049
  • dazednconfused • 27 Aralık 2005 21:41 • #547533
    bu kadar takılma manyetiğe.hepsinin soundunun kesişimi için uygun bi manyetik al.gerisi büyük ölçüde amfiye düşüyo zaten.iyice tonladın mı gitarı, fazla bişiye gerek kalmıyo.hendrix'in, jimmy page'in zamanında "PATB-3 parallel axis trembucker™ blues sarasceno" manyetik mi varmış ?
  • tezgah • 2 Ocak 2006 11:30 • #547548
    evet,çok doğru söylüyorsun,ama yeni bişi alma heyecanı işte:)
    ya benim kafamdaki sound,şöyle tarif edeyim;
    biraz koyu kahverengi bir sound(günümüzdeki metal gruplarının tonlarına siyah dersek)bazende gri bir ton istiyorum,bilmem anlatabildimmi ama mesela van halen-hot for teacher şarkısı biraz koyu kahverengi bir ton.bana o tonları sağlayabilecek bir manyeik istiyorum,evet amfide çok önemli ama ben ton revizonuma manyetiğimden başladım,param oldukça amfi,pedal,falan,filan.....almayı düşünüyorum.
    yani bu ölçülerde sizin bildiğiniz bir manyetiği önerseniz bile memnun olurum
    teşekkürler.....
  • kutay__ • 2 Ocak 2006 13:27 • #547549
    van halen tonu için,,

adamın ilk gitarındaki bridge manyetiği 60lardan kalma bir gibson es335 manyetiğiymiş. (sanırım bu neye yonelmen gerektiğin konusunda bir fikir uyandırmıştır. mesela s duncan paf vs olabilir?) bi de adam kesinlikle ton dügmesini en tiz olacak şekilde ayarlıyor. ve hic kullanmadığını soyluyor. kullandığı klasik anfi marshall plexi ve soldano.

bence bol reverblü bir avt20 anfi, birde chorus pedalıyla alabilirsin. chorus konusunda bir acıklamasını okumadım ama bence van halen tonunda distortion chorus ve reverb kesinlikle bir arada.

bana elindeki gitarla manyetikleri değişmeden istediğin gibi bir ton yaratabilirsin gibi geliyor.
  • ReigN13 • 5 Ocak 2006 03:04 • #547579
    direk git dimarzio evoluation al.istediğin tonu elde edebilirsin.aslında bu birazda senin efektorlerle oynama yeteneğine bakıyo.