Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

analog nasıl kurulur?

• josf_in • 27 Aralık 2005 22:49 • #547536
    yani 3 pedalı alıp birbirine bağlayıp analog yapabilir miyiz? bunu böyle detaya inebilecek arkadaşlara soruyorum...
  • kutay__ • 27 Aralık 2005 23:38 • #547537
    güzel soru
    oncelikle lazım olan efektleri sececeksin, bence ister analog ister processor işine gireceksen 15 20w minimum iyi bir anfin olmalı ayrıca.çünkü simülatörün kralı olsa monitor hoparlorunden gitar anfisi gibi duyamazsın. o yüzden anfi hatta üstünde fx loop u olan bir anfi alman gerekiyor. modulasyon efektlerini burdan baglıcaksın (chorus,delay reverb vs) distortion wah gibi efektleri de gitarın peşine bağlayacaksın olacak sana analog sistem. tabi analogda enerji tüketimi gibi bir problem var. genelde chorus delay reverb vss cok pil yiyen efektlerdir. birde bunlar icin bir adaptor yaptırman ya da alman lazım.

kısaca genelde şöyle bişey olur

gitar -> compressor -> wah -> distortion -> anfi -anfinin loopundan chorus -> delay -> reverb -> fx loop undan geri anfiye girilir. sonra calınır

illa sansamp vs dersen

gitar -> compressor -> wah -> distortion -> sansamp -> chorus -> delay -> reverb -> mikser

tabi her pedal ayrı bir gürültü vs ile gelecektir. bana sorarsan bi anfi bi de boss me50 al olsun bitsin. bu eziyetide çekmezsin hem :)

( bu sistemlerin hepsini kullandım şu andaki sistemim gitar -> vox anfi bu kadar )
  • love guitar • 28 Aralık 2005 10:40 • #547543
    ya bi problemim var bnm.mümkünse el atın bi.ya ben zoom 505 kullanuyorum.bir de ibanez wah.wah pedalı amfi nin over driverin de çok iyi performans sağlıyo.ama zoom da iş değişiyor.zoom un distortion tonlarında wah ı kullanamıyorum.yani ses dalgalanmıyor.sadece ses biraz değişiyor ve distortion un sürsi uzuyor.ben önce wah a oradan da efektöre giriyorum.bunun bi dalgası var mı.bunu ayarlamam gerekiyo arkadaşlar.lütfen bana yardım edin.sevgiler...
  • pUnKeR • 1 Ocak 2006 19:18 • #547544
    kutay yazmayı unutmuş sanırım. kompresör varsa setupın ilk elemanı olur,gitardan sonra bağlanır.
  • kutay__ • 2 Ocak 2006 01:25 • #547546
    evet ya haklısın bi de kompresor var. :) düzelttim hemen.
  • josf_in • 2 Ocak 2006 18:36 • #547551
    mesela mt-2 ile od-3 ü birbirine bağlayıp amfi ile gitar arasına yerleştirsek olcak mı?
  • kutay__ • 2 Ocak 2006 21:02 • #547552
    boss un sitesinde bunun benzeri bir kombinasyon vardı galiba. burda iş senin beğenine kalmış tabi. yapılamaz diye birşey yok.
  • josf_in • 2 Ocak 2006 21:58 • #547553
    bende ordaki gibi bişi düşünmüştüm ama bunu board üzerinde yapmazsak nolcak?? bize gereken sadece güç dağılımı olcak??yinee aynı olaya döner mi?
  • haplo_trm • 2 Ocak 2006 22:12 • #547554
    ah canıım 505 alma hatasını bi ben yaptım sanıyodum!! mümkünse hemen kurtul o illet aletten ben öyle yapma niyetindeyim. bi de manyetik cok önemli malum.