-
Dün Kıvılcımda bir Fender american Strat Highway denedim. Satış fiyatı 925 avro. Yuh yani şaşırdım kaldım. Sanki sanırsınız kore Squier çalıyorsunuz. Sırf markanın verdigi psikolojik tatminle bu gitarı alana yazık. Adam kazıklıyorlar resmen. Sadece highway ler için konuşuyorum. Diger modeller hakkında bilgim yok. Denemeden de birşey diyemicem.
-
bugün arkadaşım 1700 dolar verdi fenden strata. ama yavuz çetininkinden diğil dedi unuttum neydi farklı olan.
-
1990 ların ortasına kadar standart strat lar gerçekten çok iyi sound üretebiliyor bende bass gitar çalıyorum geçenlerde kıvılcımda çin malı squier ve meksika jazz bass denedim 12 yaşımdan beri bass çalıyorum çalmadıgım bass markası kalmadı ama ikisi arasında (kesin ton farkı vardır ben yanlış duyuyorum iice bi baiim )yarım saat ton farkı aramama ragmen hiçbir fark bulamadım tek fark satıcının yanına gitmemle anlaşıldı squier 260 euro meksika fender 750 euro(jazz bass lar için konuşuyorum meksika stratlar 650 euro dan başlıyor ama dedigim gibi çin squier le farkı yok ha çin squier iyimi derseniz..REZALET!!(anlayana)
-
o seri aslında iyidir ama ilginç
-
ben fender jazz bass kullanıyorum meksika squier arasında fark yok diyen gitarı aldıktan 2 sene sonra ton ferkını anlar derim :)ve jazz bass bir klasiktir en iyi müzüisyenlerin tercihidir squier ve meksika arsında dağlar kadar fark vardır ama meksika ve amerika arasında çok fark yoktur derim ama saygılar
-
meksikayla amerika birbirine yakın zaten
--------tweeder--------
-
Highway serisi güzel bir seridir. Düşük maliyetle Amerika yapımı gitar sahibi olmayı mümkün kılar. Fakat unutmamak gerekirki bazen en dadnik çin malı gitarlar içinden harika aletler çıkabiliyor. Bu da diğerlerinin kötü olduğunu göstermiyor. Ne SXler gördüm bir köprü ve manyetik değişimiyle Amerikan Stratocasterları üzecek. Ama bu Amerikan Stratocaster'ın kötü olduğunu mu gösterir? Tabii ki hayır.
-
sx ler konusunda katılıyorum. çok fantastik gitarlar çıkabiliyor bazen içlerinden. ama aynı modelden 5 6 tane denemek lazım. malum kalite kontrol cok zayıf oluyor.
-
evet ikisini de denedim ve arasinda ses tonu farki yoktu pek, ama squierin klavye ayari tam bir rezaletti, sunu ayarlasaniza ne bileyim bu gitarin bir problemi olup olmadigini bu ayar boyle oldugu surece anlasilmaz dedigimde 30$ fiyat cikardilar o da kesin alacaksam, bende bi sure ikisini de caldim ve highway i alip ciktim, 1 ay kadar sonra da manyetiklerini degistirdim. sonuc itibari ile bence guzel bir gitar ama parasina deger mi bilemiycem. icin rahat olsun istiyorsan squier falan alma derim, hic olmazsa su tremelo sitemi acaba dandik bir metal parcasi midir degistirsem ne olur, agaci sunta midir, bu gitara duzgun manyetikler takmaya deger mi gibilerinden kaygilarin olmaz. highwayin govesi 2 parca midir 3 parca mi, ne fark eder tek parca olsaymis bilemiyorum ama duzgun bir agac oldugu belli kafada soru isaretleri birakmiyor hic olmazsa.
-
İbanez derim.fender'de çok iyidir ama özel üretim ise
mesela malmsteen'in kullandığı seri.çok süper bir gitar.Fakat bende cort olmasına rağmen steve vai'nin çaldığı bir gitara 3000 usd bayılıcam markası ibanez ve özel yapım.farkı ne diyecek olursanız herşey özel seçim.o kadar param olduğunda tabii :)))