-
ARKADAŞLAR BENİM MERAK ETTİĞİM KONU ŞU GİTTİĞİMİZ STÜDYOLARIN DUVARLARINDAKİ ÜÇGEN PRİZMA ŞEKLİNDEKİ(PRAMİT ŞEKLİNDEKİ)SÜNGERLERDEN NERDEN BULABİLİRM..OKULDA BİZE Bİ ODA VERDİLER VE BUNLARA İHTİYACIMIZ VAR..BİRAZ ACİL CEVAP GELİRSE COK İYİ OLUR..TEŞEKKÜRLER
-
onların ne olduğunu ben de bilmiyorum ama daha ucuza malolması açısından onun yerine 30'luk yumurta kartonları da kullanabilirsiniz :D gerçekten işe yarıyor.. biz yıllardır öyle kullanıyoruz çünkü ..
-
bu aralar dikkat edelim ymurtalardan kuş gribi olmayalım yoksa : )
-
valla abicim önce ses yalıtımı için bi malzeme kullanıcaksınız,
sonra da akustik için ses yutucu bi malzeme...
ses yalıtımı için cam yünü falan kullanabilirsiniz
ama pek ucuz oldugunu sanmıyorum :)
sonra da yankıyı önlemek için sünger, bez gibi
gozenekli malzeme kullanmalısınız(iç yüzeyde) hatta halıflex bile olur sanırım
butun bunlardan sonra da büyük bir havalandırma
problemine sahip olucaksınız..
ama paramız yok diyorsanız yumurta kolileri de işeyarayabilir..
en azından yankıyı engeller :)
-
aabi ses yalıtımı için strafor kullandık ama pek işe yarıcağını sanmıyorum..şimdi sadece o süngerlerden bulmak kaldı geriye..nolur yardımmmmmmm????????
-
fgdfg
-
gerçek ses yalitiminin yani bi sütüdyoda kullanilan cinsinin. 30-40 milyari geçtigini duydum.. ama neden bilmiyorum.. para yoksa yumurta kutulari en mantiklisi..
-
o üçgen süngerler yalıtımı sağlamaz.sadece içerdeki akustiği biraz olsun bozmamayı sağlar.iyi bir yalıtım içim cam yünü kullan .paran yoksa halı flex strafor falan diye 3 kat falan git.eğer arada hava boşluğu bırakırsan iyi yalıtım olur .en iyi yalıtım hava boşluğu bırakmaktır çünkü ses en fazla katıda sonra sıvıda sonra havada hareket eder. yumurta kapı bi işe yaramaz ama dediğim yalıtımı yaptıktan sonra yumurta kabı koyarsan akustiğin fena olmaz...
-
o boşluu filan nası saalıcaz peki??
-
valla koptum yaa :)
yumurta kolileri.. sira siraa..
oyle bi studyo olsa sarki ve parcalarinizi calarmiydiniz :)
puahahaha :D
<Mc Meltem>