-
ya bu adamın tonunu nasıl elde edebilirm yaa???
-
gibson les paul, fernandes sustainer seti(tahmini konuşuyorum) marshall anfi
yakın bişeyleri konuşursak bunlar lazım olabilir
-
LP'nin neck manyetiği ters bağlı (köprüdeki ile ters fazda), Marshall JTM45 kullanıyor, lead için de ibanez tube screamer. Kabinlerde kimi zaman celestion kimi zaman electro voice marka hoparlorler var. Amfi "old school" mantığıyla sesi sona kadar açılarak kullanılıyor, preamfi distorsiyonu ile pek barışık bir arkadaş değil.
-
ters faz nasıl bi fark yaratıyor? bi kere manyetik baglarken ucları yanlıs yere baglayınca daha az ses gelmişti sonra düzeltince düzeldi tekrar. ben ters fazda mı baglamıs oldum?
-
manyetiği alıp fiziksel olarak ters çevir (yani bass tellerine ait taraf tiz tellerinin oraya tiz tellerine ait taraf ya bass tellerin oraya geliyor). ben washburnde denedim hoşuma gitmedi burundan konuşuyor gibi oluyor gitarın sesi köprüdeki manyetikle beraber kullanınca. sadece neck manyetiğini kullanınca bir fark olmuyor. LP'de belki daha mantıklı birşey oluyordur. distorsiyon ile clean ton arası geçişe yardımcı oluyor (muş). ya da belki garry moore'n garip zevkleri vardır.
-
hımm benim anlamadığım sonucta manyetik bir mıknatısın etrafına sarılı bir bobin ve her yerinde bu bobinin kalınlıgı aynı değil mi? yani humbucker icin konusursak ozellikle tersi de düzüde aynı güçte sesi almaz mı?
-
sinyalin gücü değişmiyor, yönü değişiyor, aynı sesi alıyor, ama köprüdeki ile birleştirdin mi sonuç değişik oluyor çünkü sinyalin yönü ters olduğu için diğerini zayıflatıyor.
-
gece gece merak ettim ya :(
elimde de hic kobay gitar kalmadı ki deneyeyim.
-
ben sevmedim ama istiyorsan denemesi kolay manyetiği söküp ters takıyorsun. sonra burundan konuşan bir gitarın oluyor:) netice itibari ile eline birşey geçmiyor. bence amfi daha önemli. ters bağlı manyetik muhtemelen peter greenin fantezisi, sonra bu acayip aleti gary moora hediye etmiş.
-
Tam olarak yakalaman çok zor çünkü bilindiği gibi adamın gitarları özel yapım. Cilası ağacı falan... Tonda cilanın kaç yıl bekletildiği bile çok önemli... Sırf manyetik pedal birde les paul'le olcak iş değil bence...