-
bilgisayarda gitarla ritm atarak kayıt yaptığımda, dinlediğimde sanki ses içine gömülüyo bazı yerlerde böyle sonra tekrar düzeliyor böyle gidip geliyor fakat sadece ritim attığımda bu saçmalıkla karşılaşıyorum bu nedenle her bir akorun ritmini ayrı atmam gerekiyor her hangi bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın. (bu arada kullandığım programlar music maker, audacity, adobe audition1.5 v.b yani kaliteli programlar zannımca)
-
eğer ses kartın on board ise onların ses limitleme gibi saçma bi özelliği var. nasıl kapatıldığını bilmiyorum ama line in veya mikrofondan gelen ses arttığında kayıt sesini kısıyor. Bende de aynı sorun var. anakart yapımcılarına mail attım ama cevap gelmedi. hala araştırıyorum bir gün elbet bulacağım=)
.edip.
-
öncelikle arkadasın da dedigi gibi onboard sa ses kartın ses cıkarıyo salak salak.acayip bir cızırtı oluyo. ama tavsiyem sana sound forge kullanman.hatta yanında da fruity loops ta güzel güzel davulunu yazarak kaydedebilirsin.biz gayet iyi kayıtlar yapıyoruz o salak onboard ses kartıyla. sound forge un ses düzenlemde hakkaten basarılı bir durumu var.eger istersen yaptıgımız kayıtları bana mesaj at göndereyim.ama dediğim gibi elinden geldigince düşük seste kaydet sound forge ta normalize et.daha iyi sonuc alcaksın emin ol.yüksek seste kayıtta sesler patlıyo.
-
onboard ses kartları cok fantastik oluyor. realtek ac97 den bahsediyorum. bende kullanıyorum.
daha düsük gecikme icin www.asio4all.com daki asio sürücüsünü indirin.
sesin limitere girmemesi icinse sinyalin giriş seviyesini düşürmelisin. böyle yaparsan gürültü ve limiter olaylarından kurtulursun. kanal kayıt icin cubase sx 2 iyi bi secim. hem vumeter var programda. giris sinyalinin seviyesini gorup kısabilirsin.
-
bendeki de aynısı ama cubase cok kasınc bir program sound forge daha basit gerci kullanabiliyorsan sorun yok demektir ama öbürünün kayıt olayı daha basit oluyo.
-
edipe katiliyorum
benimde oyle problemlerim oluyo ozellikle klasik gitar calarken
bakalim bu konu araciligiyla bulabilicekmiyiz edip :))
<Mc Meltem>
-
cubase i biraz kurcalarsan kesinlikle sound forge dan daha verimli kayıt konusunda. cünkü sound forge temelinde audio editing icindir ama cubase kayıt icindir.
-
arkadaşlar ses kartım öncelikle onboard değil benim bahsetmek istediğim sesin patlamasıda değil sanırım sorunu anlatamadım benim sorunum öncelikle sadece ispanyol ritim atarkn ortaya çıkıyor yani benim düşüncem ispanyol ritim sırasında bilgisayar tüm sesleri algılayamadığından ses bir boğuk çıkıyoro bir gidiyor sizin görüşleriniz ne isterseniz sizde evde deneyin sanırım sizde de aynı şey oluşacak böylece beni daha iiyi anlarsınız fikirleriniz içinde hepinize teşekkür ederim
-
tamam işte
sesin şiddeti cok artınca kaydettiğin kanal limiter e giriyor ve patlamasın diye o peak yapacagı yeri kesiyor bu da sana dalgalı bi kayıtla dönüyor. windows mikserinden kayıt ozelliklerini secip ordan kaydettiğin kanalın sesini kısarsan, mic kanalından kaydediyorsan +20db boostu da kapayabilirsin. bence sorun kalkar ortadan. tabi başka bi sorunda olabilir. ama caldıgım ritm karışık bilgisayar sesi anlamıyor diye birşey yok. ne verirsen kaydeder bi şekilde.
-
katılmaktayım...ki zaten yukarda dediğimize cıkıyor.mümkün oldugunca düşük seste kaydetmen lazım.yani şiddet olarak.yoksa patlar.edirol ün kartları var 500 dolar ben onlardan almayı planlıyorum onlar yapmıyo öyle seyler.home studio olayı bu yüzden var.biz müzisyenler için:)