Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

klasik gitar ve kirilmis tirnaklarim..

• REaDinGMyeYEs • 21 Ocak 2006 16:28 • #547896
    yaa ne zaman tirnaklarimi özenle uzatip ojelesem ve mizrapsiz klasik gitar calma hayali ile gitarimi elime alsam tirnaklarim dayanmiyo..

acaba ojeden mi diye dusundum ojesiz caldim

pozisyon ayni..

deli olucam

:))

bu durum sanirim bi tek bana oluyo

izin var gulebilirsiniz :S

cunku ben bile guluyorum halime.. :D

<Mc Meltem>
  • kutay__ • 21 Ocak 2006 18:09 • #547899
    bi gitar metodunda yazıyodu, tırnak cilası tırnagı biraz daha sertleştirip kırılmasını önlüyormuş. ama bilmiyorum hic denemedim. bi de tırnakların normalde de kırılıyor ve zayıfsa c vitamini eksikligin olabilir. eczaneden becozyme c alarak bu sorunu da çözebilirsin. kolay gelsin
  • richard kruspe • 22 Ocak 2006 00:12 • #547904
    o olay ilk başlarda banada oluyordu.bişey diyimmi tellere çok sert vurmaktan oluyor o. kibar olmak lazım telleri okşamak sevmek lazım :)
  • asarneyeal • 22 Ocak 2006 12:33 • #547908
    gitardan bahsediyosun abartma istersen:D
  • ibanetze • 22 Ocak 2006 14:44 • #547910
    yaklaşık üç sene klasik gitar çaldım,ilk başlarda o sorun herkesin başına geliyo,Kutay'ın dediğini yap,yani tırnak cilası kullan,bi kaç ay kullan faydasını görürsün...
  • aykuth • 22 Ocak 2006 21:55 • #547919
    baştan söyleyeyim hafif şakacı bir üslupla edeceğim üç beş satır kelamımı.
    1- mızrapla gitar çalma. biz gitarcılar genelde pena kullanıyoruz. Mızraplar ya çok büyük ya da çok yumuşak oluyor bizim amaçlarımız açısından. Tezene de olmaz :)

2- Klasik gitar çalarken aşırı uzun tırnaklar gerekli değildir. Tırnakların tele tutunabilsin, güzel tona ulaşmana yardımcı olsun yeter. Bunlar ise bir kadının uzamış tırnak tanımı için biraz kısa kalır. Dolayısıyla çok düzgün ve uzun tırnaklar gitaristler için hayal.

3- O tırnaklar sol elinde değil değil mi? :)

Biraz ciddileşirsek (ki asıl önerilerim aşağıda)

4- Tırnak cilası (besleyici olanlar dışında) renksiz oje demek zaten. Ojenin tırnaklarının kırılması konusunda zararı değil yararı olur. Oje kullanmaktan çekinme.

5- Tırnakların kırılmasının en büyük nedenleri onlarda oluşan çatlaklar ve ufak kırıklar son olarak da iyi törpülenmemiş tırnakların sağa sola takılmasıdır (küçük bir kırığın nasıl hızla büyüyeceğini defalarca kendi elimde gözlemledim ben). Dolayısıyla tırnaklarına iyi bak. Onları sık bir şekilde törpüle (tırnak makasının arkasındaki törpü veya basit bir tırnak törpüsü yeterli olmayacaktır. Normal törpülerden daha ince işler için manikürcülerin kullandıklarına benzer törpüler kullanmakta fayda var.

6- beslenmene dikkat et.

Gülmek iyidir, yüzünden eksik etme.
  • REaDinGMyeYEs • 26 Ocak 2006 10:37 • #547997
    ya aslinda haklisiniz son zamanlarda pek fazla sey yemiyorum gerci istahim yok bu 6 aydan beri var bende hep muzikle hep dansla ve graffitiyle ugrasmayi sevdigimden dolayi yemekle zamanimi kaybettigimi saniyorum sanirim :))

tamam guzel demissiniz cilalayabilirim kirilmis tirnaklarimi.. ama bunu hollandada nerden bulucam bunu ben..

yasadigim yer zaten korpecik bi yer..

taa Amsterdam ya da en tepelere kralicenin oturdugu Groningen lere kadar gitmem gerek saniyorum cunku en iyi seyler oralarda var ... :))

neyse muzik icin her seyi yaparim abimi kandirip goturur beni

ya cok mu kotuyum ben :P

haa bu arada arkadaslar cok tesekur ediyorum bu kadar icten ve sevgile cevapladiginiz icin ben gulersiniz falan sanmistim..

ya ben bu sitede bi sey farkettim
    GaRaJ'in insanlari baska.. bambaska.. diger siradan insanlardan cok daha farkli..

ya yanlis anlamayin tum iyi niyetimle soyluyorum
    sizler farklisiniz :))

Yerleriniz cennet olsun ne diyim :)))))

sizde tebessumu yuzunuzden hic dusurmeyin... :D

<Mc Meltem>
  • cihan_aga • 26 Ocak 2006 15:31 • #548000
    SELAM
    EĞER TIRNAKLARINI KUVVETLENDİRMEK İSTİYORSAN DÜZENLİ OLARAK MANİKÜR YAPTIR İNAN TIRNAKLARIN TAŞ GİBİ OLUR