Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Lambalı Amfi ne ki?

• _teneke_vari_ • 8 Mart 2006 03:03 • #548529
    Bunu en iyi bir lambalı ve bir bir lambasız(FDD veya her neyse) amfiyi ard arda denendiğinde anlarsın.yazılanların hepsi boş.ben de merak ediyordum.herkes birşey söylüyor.onlar bilir ama sana anlatamazlar.bu farkı en iyi dinlediğinde sen anlarsın ve sen de kimseye anlatamazsın.adamlar marshall JCM600'de 2 tane svetlana EL 34 lamba kullanmış.lambaların birinin başına birşey geldiğinde, lambalıyla lambasızın farkını o zaman daha iyi anlıyorsun.lambalı bir amfi alman dileğiyle.sana kolay gelsin.
  • kkurt • 8 Mart 2006 10:06 • #548532
    "2 tane svetlana EL 34 lamba kullanmış.birinin başına birşey gelirse lambalıyla lambasızın farkını o zaman daha iyi anlıyorsun"
    ---

Amfiyi sık sık kullanıyorsan onların 2-3 senede bir değişmesi gerekiyor. Hergün 3-4 saat kullanıyorsan daha da kısa sürede bozulabilirler.
  • yerdengelen • 16 Haziran 2006 18:53 • #550094
    aslında burda ki lamba anlayışı, yani devredeki lambalar sigorta görevi yapıyor biyerde.. ve bu lambalar, döneminde amfilerden tutnda radyolara kadar bir çok elektronik eşya da kullanılmış..
    transistor dönemine geçildikden sonra bu basit sigorta lambalarının,soundda ki önemli rolü annaşılmıştır.. ama artıkın çok geçtir, lambalı amfi fiyatları patlamıştır..!
  • paleoant • 16 Haziran 2006 23:27 • #550100
    o yalan lambali anfin varsa tonun lambali olur gerisi de para kazanabilmek icin firmalarin söledigi yalandir...
  • silentscream • 4 Temmuz 2006 23:27 • #550476
    peki blues jr. die bi lambalı amp var ve 15 watt tonu , kullanımı hakkında bilgisi olan varmı.
    ve evde calınmaya kalkınca ne sonuc alırım.(evde calınmaz diyenler olmus ta?)
  • anemas • 5 Temmuz 2006 00:04 • #550477
    hele bi çalda ondan sonra bi bak.
  • Single_FACTOR • 5 Temmuz 2006 00:23 • #550478
    peki blues jr. die bi lambalı amp var ve 15 watt tonu , kullanımı hakkında bilgisi olan varmı.
    ve evde calınmaya kalkınca ne sonuc alırım.(evde calınmaz diyenler olmus ta?)

Hee blues JR. dedinmi akan sular durur...Hatta onu Fafa yerine de kullanabilirsin + Poweramp + 4X12 kabin ile tadından yenmez yanında yatılır yani
  • kkurt • 5 Temmuz 2006 04:17 • #550483
    evde çalmaya kalkınca hiçbir sonuç alamazsın o aletin üzerinde kabin simülatörü yok, hatta master volüm bile yok, ancak sesini sona kadar açtın mı distorsiyon veriyor. bunu bir apartmanda yapmaya kalktın mı 15watt'ın gerçek anlam ve önemi hakkında bilgi sahibi olursun, hatta kendini polis karakolunda bulabilirsin, çünkü bu aletlerin üzerinde 15watt yazıyorsa o gerçektir, müzik setlerinin, bilgisayar hoparlörlerinin üzerinde yazılı olan 300 Watt P.M.P.O. gibilerden uydurma ifadelerle bir benzerliği yoktur.
  • silentscream • 6 Temmuz 2006 06:38 • #550500
    denedim arkadaslar blues jr. ı master volume var uzeririnde oradan pre amp gainini ayarlayabiliyorum vaolume sayesinde.ve evde de calınabilecek duzeyde ve inanılmaz kalıtede sound vardı.
    acaba yanlıs mı benim baktıgım alet. sanırım pro jr. die bi alet daha var ama ondada 3 bant eq yok.
    uzerinde de yazmıyor ki blues jr. die
  • kkurt • 6 Temmuz 2006 08:35 • #550502
    benim denediğimde yoktu, belki o farklı bir modeldir, ya da belki denediğim blues jr değildir de yanlış hatırlıyorumdur.
    denediğim amfinin gaini de oldukça düşüktü ve önüne bir tubescreamer pedalı koymak zorunda kalmıştım.