Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro gitarda tel sorunsalı

• ally • 23 Ocak 2006 01:09 • #547924
    arkadaşlar elektroma yeni teller aldım ,taktım işte " d'addari o "..
    çalarken elim doğal olarak terliyo, teller nemleniyo. çalıştıktan sonra kuru bi bezle tellerin hepsini siliyorum , gitarı kaldırıyorum.
    ancak bi kaç günden sonra tellerdeki o ilk kayganlık gitti , çok çabuk paslanma olayına girdi.

bu süreyi biraz daha uzatmak, telleri biraz daha fazla kullanmak için ne tür bir bakım önerirsiniz ? her çaldıktan sonra ne yapmam lazım ? siz napiosunuz ? ( çok soru oldu ama hepsi aynı yere çıkıyo :P )

yardım ederseniz çok sevirim..
  • pUnKeR • 23 Ocak 2006 02:52 • #547926
    dadaryo kullanmamakla başlayabilirsin..
  • kkurt • 23 Ocak 2006 06:15 • #547929
    normalde o teller 2-3 saat kullanildiktan sonra degistiriliyor zaten.
    turkiye fiyatlari yuksek oldugu icin sorun oluyor degistiremiyorsun oyle ikide bir.
  • PredatorLite • 23 Ocak 2006 08:32 • #547930
    Dean Markley i en iyi tel olarak biliyorum ve kullanıyorum. En iyisimi o ayrı bir forum konusu, tartışılır ama ben beğendim yani...

Gerçi senin sorunun teli değiştirmekle düzelmez ama...

Şu parmağı kesik eldivenler varya, al onlarla çal. Gerçekten bak öneririm bunu, tam senin için...
  • drummist • 23 Ocak 2006 16:08 • #547935
    bence tel değiştirmek fayda etmez. cila gibi bişey varmış duyduğuma göre tellerin ömrünü iki katına çıkarıyomuş. gitarını hiç bakıma götürdüysen sürmüşlerse belli olur mesela. yeni duruyor teller. bu arada biçok tel denedim fender dahil ama dadaryo en iyisi içlerinde bence.
  • ally • 23 Ocak 2006 21:13 • #547936
    bi de wd-40 diye bişey varmış demir-metal şeylerin paslanmamasını sağlayan .. ondan kullansam ? ?

ya da d' addari o kullanmayacaksam ne kullanayım ? hangi tel sizce ?
  • Greg Howe • 23 Ocak 2006 21:51 • #547937
    Onun dadaryoyla bi alakasi yok baska telde de ayni sorun olur. Sprayler var al ondan bitane her çalistan sonra temizle iyice 2 hafta falan idare eder seni. Daha uzun süre kullanmak dogru degil zaten teller hakkaten pahali normalde sürekli degistirmek lazim.
  • Serpent_King • 23 Ocak 2006 21:55 • #547938
    ellerin terleyince ortaya çıkan asit yüzünden olan birşey bu öncelikle.eğer ellerini yıkarsan çalmadan önce , bu etkiyi azalatabilirsin.ayrıca o marka telleri ne kadar korursan koru 1 hafta içinde alttaki üç tel pastan siyah olucaktır.ama hard rock ve metal türlerini çalıyosan o markadan başka da bi seçimin yok , 2 haftada bir filan tel almanı öneririm.
  • pUnKeR • 24 Ocak 2006 01:19 • #547942
    ernie ball
  • bimilyon1 • 24 Ocak 2006 13:39 • #547949
    biz boşunamı haftada bir tel değiştiriyoruz. tellerinde gitarınla yıllanacak mı sanıyodun yoksa.keh keh...