Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Akort Edemiyoruuuummmm!!!

• trapten • 25 Ocak 2006 02:09 • #547974
    selam arkadaslar benim ibanez rg370dx gitarım var 1 senedir kullanmaktayım işi bilen bir arkadas tarafından temizlenmesine gözyumdum ve yaklaşık son 1 aydır E,A tellerini akort ediyor daha sonra D,G,B,e tellerini akort edince E,A telleri gevşiyor ve akor kacıyor alt tellerle ust teller arasında bole bir kısır dongu olusuyor ve hiç akor tutmuyor bridge i tutan zero yayları mı özelligini yitirdi diye dusunuyorum....

yardımlarınızı bekliyorum
  • 1valve • 6 Şubat 2006 22:33 • #548216
    Yaylar kolay kolay özelliğini yitirmez.Eksik takılmış olmasın.Peki sürekli normal akorda getirdikçe tremolo kolu iyice havaya kalkıyor mu?Eğer öyle ise yayların ayarlanması gerekir.Doğru pozisyon tremolo eşiğin gövdeye paralel olmasıdır.
  • technic boy • 11 Şubat 2006 23:33 • #548277
    abi biraz ger arkadaki yayları ordaki vidaları sık klavyeyi de hafif indir floyt ayarınıda seertleştir ama arkadaki yayları biraz germedikce floyt tam oturmaz oturmayınca da kalkar boyuna ozamnada klavye kalkar yayları biraz ger derim ben abartmadan ama
  • XES • 12 Şubat 2006 01:18 • #548281
    Arkadaşın gitarının köprü ayarını düzeltmiş anlaşılan. Çünkü bahsettiğin olay Floyd Rose sistemlerde gayet normaldir. Hatta bu durum oluşmuyorsa köprünün studlar üzerinde serbest hareket edemediği ya da köprü ayarında bir problem olduğu bile düşünülebilir. Sen E ve A'yı sıktıkça köprün artan gerilim yüzünden yukarı kalkar, bunun sonucunda kalan teller bollaşarak pese düşer. Sonra onları tekrar akortlarsın, bu sefer köprü yine kalktığı için Eve A düşer falan. Ama her seferin bu bozulma biraz daha azalır ve bir noktada artık birbirini etkilememeye başlar teller. İşte o noktayı bulman gerek doğru akort için.

Tüm telleri üstten aşağı doğru sırayla akortla ve bir kez daha en üstten aşağı doğr akortlayarak in, ve tekrar ve tekrar. Tellerdeki akort düşüşünün giderek azaldığını göreceksin ve bir noktada tüm tellerin akortta kalacak. Floyd Rose'un verdiği vibrato özgürlüğü için katlanmamız gereken bir zorluk bu ne yazık ki.