-
ya analog bi setup kurmak istiyorum ama hangi alet nasıldır anlamadığım için bi türlü karar veremedim..
hafif flangerli clean, ritim için uygun hafif bi distortion ve solo için saglam bi distortion tonu istiyorum bi de wah olarak ibanez weeping demon düşünüyorum..
bi yardımcı olursanız sevinecem.
-
Ya setup konusunda özellikle analog setupta bence kendin karar vermelisin ve unutma analog setup (BENCE ) sonu olmayan bir hastalık :D
ama sana DİGİTECH DİSTORTİON FACTORY ( DF-7 ) yi tavsiye ederim
tek pedalda 7 tane distortion ton var
ve gusel !
-
dostum analog bi sistem kurman için kayıt olayından ziyade ses olayınıda bilmen lazım yani mikrofonlama sesin rezonansı falan ve analog bi sistemle kayıt yapman için komşularınında olmaması lazım o yuzden bence sen en guzeli digital bi sistem kur..artık zaten cok buyuk gruplar dısında da analog kullanan yokmus.
-
dostum analog bi sistem kurman için kayıt olayından ziyade ses olayınıda bilmen lazım yani mikrofonlama sesin rezonansı falan ve analog bi sistemle kayıt yapman için komşularınında olmaması lazım o yuzden bence sen en guzeli digital bi sistem kur..artık zaten cok buyuk gruplar dısında da analog kullanan yokmus.
+1
evet , hatta bazı profesyonel stüdyolarda mikser bile kullanılmadığına şahit oldum.şu piyasada bulunan 8 kanallı ses kartları tüm işlerini görüyormuş cubase ile birlikte.tabi o ruhu ne kadar yansıtıyor orasını bilmiyorum.
dijital sistem kuracaksan da bence sağlam bir prosesör alarak başlamalısın işe , boss gt 6 veya gt 8 , ya da digitech gnx serilerinden bir şey , çok çeşitli özellikleriyle işini baya görücektir.gt 8 de hatta baya bi özellik var , hele kayıtla ilgileniyosan harika :)
-
yok muymuş?
nası yav :)
analog dediğin gerçekten dipsiz bi kuyu elini uzatıyosun kolunu geri alamıyosun ben en sonunda üç distortion,bi overdrive,bi delay,bi de kompresör sustainer alıp çıktım işin içinden...
kimse sana şunları al demez,hepsini deniyceksin :D
ya da Eric Johsonun dediği gibi sevdiğin gitaristlerin pedallarından al,o öyle yapıyomuş,adam yazmış benim tonlarım eric clanpton,jimi hendrix ve jeff beckin tonlarının bi kombinasyonudur diye :P
-
gerçekten dipsiz kuyu!!
ama bence bu süper birşey!!!(sonsuz seçenek;))
şunuda bilmek gerek bir ses dijital ve suniiii
bir ses anolog ve orjinal!!
hiç bir dijital pedal anolog pedalların kalitesinde değildir!
dijital sadece bir kolaylık!
sağlam bir anfi+tarzına ait anolog pedallar(that's it!!!)
-
bugün roland cube30 anfi aldım.ses desen ne cızlıyor ne patlıyor. efekt desen işe yarayan tüm efektler var. 8 de anfi modellemesi. mikrofonda baglayabiliyosun aux in den. pc ye kayıt icin line out var ama marshallardaki gibi işe yaramaz değil. sanırım kabin simulatoru var o yüzden iyi bi ses alabiliyosun dışarıya. drive bolumundeki anfi modellemelerinde noise gate gibi bişe var ama onu çok iyi ayarlamışlar. bu alet 2002de cıktı ve ben o kadar zamadnır analog dijital herbişeyi kullandım. bilsem baştan bunu alırdım. eğer kullanıyosan bi wah bi de tuner taktınmı al sana kötü ses alman mümkün olmayan bir setup :)
-
bence olaya biraz farklı yaklasılıyo analog setup kurmak sadece 100$ bi analog pedal alıp (metalzone falan) birde anfiyle olmaz analog setup baslı basına cok baska bisey yani yaptıgınız kayıtları alıpta bilgisayara degil ozel film lere (adı aklıma gelmedi :))) ) kaydetmeniz. yani analog pedal ve herhangi bir anfinin line out tundan cıkıp bilgisayara girip yaptıgınız bi kayıt aslında digitaldir.aldıgınız analog ekipmanlar size sadece ton farlılıgı saglar.yarıtabileceginiz tonlarda bence tarza gore degisir yani illa analog sistemler veya pedallar iyidir diye bisey yok...
-
ya o amfinin üzerindeki efektler pek bi işe yaramıyo,özellikle delay... :)
ama "r-tifier" gibi bi amfi modellemesi var,canavar bi şi,sırf onun için alınır yani :)
benim kankada da var da,baya bi kullandım bu amfiden...