-
fender kullanan arkadaslar!! usa fender standart strat ıle deluxe strat arasındakı farkı acıklayabılırmısınız??
-
ağacın daha iyi olması önemli bi fark :)
-
deluxe daha kalıtesız yanı??
-
-
ok sagol
-
açıkcası bende almadan önce çok merak ediyodum...bazıları ağacının farklı olduğunu söylüyor. Ben Fender Deluxe ün ASH ( dişbudak ağacı ) olanını beğendim. Gayet memnunum sustain i çok iyi. Fakat diğer Maple gövdeler göre çok daha ağır. Ayrıca Deluxelerde diğer modellerde olmayan saptaki " cut-away " kısmı var. Birde kilitli akor burguları ve ayrıca S-1 switch system dedikleri yeni bir manyetik selektörü var. Sanırım bu senin dediğin modellerin arasında 150-200 dolar arası bi fark olması lazım.seçim senin. umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur...
-
...bu arda başta ağacı derken " ağacın gövde yapımda kullanılan kısmı" nı kasdetmiştim ;)
-
bildiğim kadarıyla fender stratlar japon olanları baswood amerikanlar da alderden yapılıyo,üst modellerde alder seçeneği de var tabi...
"maple"sa genelde gitarın klavyesinde ve bazı semi-hallow gitarların gövdesinde kullanılıyo
ağacın daha iyi olması demem,deluxelerin bazı modellerinde yekpare gövde kullanılmasından ileri geliyo...
ayrıca deluxelerin s-s-s manyetik dizilimli olanları da var :)
S-1 switch de fiyatı baya bi arttırır tabi :)
-
şimdi şöyle oluyo.ash farklı mapple farklı ağaçtır.ayrıca bu farklar küçük ayrıntılardan gelir.deluxe de daha gövdeye yakın taraftan ağaç kullanılır.hafif ash lerde vardır.deluxe bulduysan deluxe al derim ben.
-
bildiğim kadarıyla deluxe'larda gürültüsüz singlelar var, standardlarda ise normal (gürültülü) olanlar. her iki tipin de çeşitli modellerinde köprüde humbucker olabilir.