-
selamlar elimde laney hcm65r anfi zoom 505 2 prosesör ve cort x6 gitar var. istediğim gibi bir dist. tonu bulmak için pedalı kurcalıyodum. anfinin sesi 1 deyken hoşuma giden bi ton sesi 5 ya da 6 ya getirimce anfi ötmeye başlıyor. bu aynı pedalla girdiğim stüdyolarda ki anfilerdede başıma geldi. neyi yanlış yapıyorum??pedalı inputtan bağlıyorum.
-
gitarın manyetiklerinde bir sorun olabilir.. çünkü aynı sorun bende de var.. sesi arttırdıkça manyetikler ötmeye başlıyor.. bir kez de gitarı doğrudan amfiye bağlamanı öneririm.. ozaman ötmezse sorun pedalda olabilir
-
gitarı doğrudan bağladım anfiye yine aynı sorun oluyo bunun sebebi manyetiklerin güçlü olmasımı yoksa manyetiklerde sorun var diyosan bu nasıl bi sorun?
-
kesin bişey söylemem mümkün degil ama manyetikler bozuk olabilir.. istersen bir kez de manyetiklerin birinin sesini kısıp diğerini dene.. daha sonra aynı şekilde öteki manyetiği dene.. ben bu şekilde anlayabilmiştim.. benim sadece manyetiğin bir tanesi ötüyor mesela
-
peki aşırı gainden feedback yapıyo olabilirmi? bi de konserde anfinin sesini kıssam ötme yapmayacak şekilde mikserden açtırsam gitarın sesini ozaman nasıl bişeyler olur?
-
bence aşırı gainden feedback yapıyor.
processoru eger varsa anfinin fx loopundan bağla ve anfinin preamp kısmını bypass et.
şöyle:
gitar - zoom505 - anfinin arkasındaki return kısmına gir..
bu şekilde hallolabilir.
fx loop yoksa processor u anfinin clean kanalında kullan ve tüm eq ı flat ayarla (saat 12 yönüne). ayrıca processorun master volume unu biraz daha kıs. bu şekilde çözülür. aşırı gainde her gitar ötebilir. gitarın sağlam büyük ihtimal.
-
evet haklısın gainin biraz kısınca halloldu herşey.anfinin önünde footswitch girişi , fx return ve fx send var.arka tarafında ise headphones ve loudspeaker yazan iki tane giriş var yani senin ilk dediğin şey pedalı direk fx return girişinemi bağlıyım? bi de ben pedalı normalde inputtan giriyorum ve bu şekilde olunca anfinin clean kanalınımı kullamış oluyorum?
-
normal inputtan girince clean kanalını kullanmıs oluyosun. anfin nedir bu arada fx loop u varsa kalantor bişe olmalı :)
-
bence input girişini kullanmaya devam et,pedalın ana volumü biraz kıs yeterli olması gerek.
-
gaini ve pedalın sesini kısınca herşey normale döndü peki konserde gitar anfisinin sesini kısıp,mikserden açtırsam nasıl olur? yani gitar anfisinin sesini açıp mikserde ses normal olsamı daha sağlam bi ton olur yoksa anfinin sesini kısıp mikserden açtırsammı daha sağlam bi ton olur.bu iki durumun birbirinden gitar sesi açısından farkı nedir? bi de anfide kısık seste kaliteli olan bi dist. tonu anfinin sesini açınca bozuluyo. bu sorunu dediğim şekilde halledebilirmiyim?? bu arada anfim laney hcm65r