-
Marshall B65 aldım ama tizi açınca garip bi cızırtı çıkıyor.Aynı sorun stüdyodaki marshall b150dede oldu
Neden olur bu sorun, nasıl halledilir. Bi el atarsanız sevinirim
-
nasıl bir cızırtı olduğunu duymadan birşey demek zor ama aklıma gelen ilk şey gitarın kablosunun hoparlör kablosuna yakın olması sebebiyle bir tür osilasyon (kendi kendine sinyal üretme) olasılığı. daha kaliteli ve daha kısa bir kablo dene belki kesilir...
-
Gitarın volum potu kısık iken dene.Yapmıyorsa sorun gitardadır.Çıkan sesi biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin.Osilasyon yani yüksek frekanslı ses şeklinde mi?Yoksa çızırtılı ses bas sesinin üzerine mi biniyor.Tıslama şeklinde mi?Bunları yazarsan belki yardımcı olabilirim.Ancak stüdyoda da olduğuna göre sorun gitarda olabilir.
-
topraklamasında sorun olan bi amfiden çıkan ses gibi.ama topraklama sorunundaki gibi çok yüksek ses çıkmıyor.zzzzzzzzz şeklinde.başka stüdyolarada gittim aynı sorun var.eğer sorun gitardaysa nasıl halledicem bu sorunu.manyetikleri değiştirmemmi gerek
-
etrafta florosan lamba, bilgisayar vs varsa kapatmayı dene.
-
Gitarın ön yüzünü yere havaya ve değişik yönlere çevirdiğinde ses değişiyorsa ve bir noktada tamamen sıfırlanıyorsa sorun gitarda değil dış etkenlerde.Bilgisayar monitörleri dimmerler floresan tüpler gibi elektrikli cihazlar çevreye bol miktarda yayın yaparlar.Bu bahsetttiğin zzzzzz şeklindeki keskin bir ses bana bunu düşündürüyor.Gitarda yapabileceğin çok fazla bir şey yok.Ortamın temiz olması ve çok iyi bir topraklama gerekiyor.
-
evet gitarı değişik yönlere çevirdiğimde dediğin gibi oluyor ama sadece tiz açıkken oluyor bunlar.bi deniyim temiz bi ortamda bakalım noolacak
-
gitarın manyetikleri etraftaki gürültünün tiz frekanslarına daha duyarlı olabilir.
-
evet arkadaşlar teşekkürler sorunuma çare bulundu
etrafta televizyon bilgisayar filan olunca ses geliyor
kapatınca ses gidiyor
tekrar teşekkürler