-
ya ben internetten manyetik almak istiyorum kafama takılan 4 soru var;
1-ne kadar sürede elime geçer?
2-kargo parası ne tutar?
3-gümrüğe takılırmı?
4-aldığım manyetiğin sahte çıkma ihtimali ne?
-
çin malı şişe suyu bile almada ne alırsan al
-
1-www.music123.com'da 1 tane dimarzio humbucker shipping fiyatı 32$ 2 tane 36$ boyle gidiyor işte hehe...
2-Daha once muzik aleti siparis vermedim yurtdısından ama ne amazonda ne de baska bir online alisveris sitesinde kargo parasi diye birşey duymadım? Ismarlıyosun kapına geliyor işte ekstra bir para vereceğini sanmıyorum...
3-Bavul bavul manyetik ısmarlamıcaksan kesinlikle takılmaz...
4-music123, musiciansfriend, zzounds gibi sitelerden manyetiğin sahte çıkması şansı "0". herhangi başka bi siteden alsan bile sahte çıkacağını sanmıyorum...
Kolay gelsin
Soylemeden geçemiyeceğim, ülkemizdeki bu müzik aletleri piyasasının ne kadar boktan olduğunu zaten hepimiz biliyoruz, ancak basit bir hesap yapan herkez gorecektir yurt dışından getirttiğiniz her muzik aleti shipping fiyatı dahil olmak uzere burdakilerden 50-100 $ daha ucuz. Adamlar tabi kar etmeli ona bi lafım yok ama anlamadığım bu adamlar(zuhal, laylaylom, asa vs....) ürünlerini direk ana firmadan alıyorlar çünkü distribütörler. Toptan ulaşım parası da bizim shipping paramızdan kat ve kat daha ucuz olduğuna gore hatta aldıkları stock fiyatlarıda music123.com gibi sitlerden 20-30$daha ucuz olduğuna gore nasıl oluyolarda halen 50-100$ daha phalıya satmayı başarıyorlar. Valla billa gitar başına 200-300$ kar ediyor bu p.stlar. Resmen kazık!
-
internet dediğin dipsiz bi kuyu :P tam olarak nerseinden alcaksın,yurtdışından getirticeksin anladığım kadarıyla ama sitenin her bi yerini incele yazar oralarda Türkiye'ye kargo gönderip göndermedikleri...
-
2006 itibari ile yurtdışından aldığınız herşey gümrüğe takılır. Daha öncesinde 100$ ın üstü takılıyordu sadece artık hepsi takılıyor. Ayrıca kargo ücreti bayağı yüklü ödeyebilirsin. Süre olarak eğer DHL veya UPS falan alırsan 1 haftada eline geçer. Eğer manyetiği düzgün bir siteden alırsan sahte çıkacağını hiç zannetmem (music123 gibi)
.edip.