Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

epiphone les paul st, almbfsek e pm. :)

• gizliözne • 17 Mart 2006 14:33 • #548651
    merhaba...
    şimdiye dek akustik gitarla işi götürdüm açıkçası elektro hakkındaki bilgim ve deneyimim yok denecek kadar az... bu ara bi epiphone les paul alarak işe başlamak istiyorum... hani başlangıç için uygun mudur ya da bana bu işi sevdirir mi... son olarak almbfsek in les paul ünü kıran densizin yerinde olmak isterdim çünkü daha önce hiç les paul almadım elime :) kısacası bu konuda oldukça amatör sayılırım ve yalnızca 2 yıldır hobi olarak akustik çalıyorum nasıl yapmalıyım nerden başlamalıyım...:)
    şimdiden teşekkürler...
  • almbfsek • 17 Mart 2006 16:25 • #548654
    epiphone les paul çok iyi bir gitar bence, prolardan bile epiphone les paul kullanan var (ornegin dandy warhols) yanlız aksesuarları oldukca dayanksız malzemeden yapılıyor. Kulakçıklar akor tutmuyor ve switch her sene 1 kere kırılıyor. Sonuçta bunlar değiştirilemeyecek parçalar değil. Özellikle gitar 2-2.5 senelik olduğu zaman sesinden de sıkılmış olursun artık, o zaman da manyetkileri seymour duncan veya dimarzio ile değiştirirsin fıstık gibi olur :)

Epiphone les paul sana bu işi sevdirir bence, zaten muhteşem görünümünden bahsetmeyeceğim bile :)

aman dikkat, kırılmasın, eskisi gibi olmuyor sonra :/

kolay gelsin
  • gizliözne • 17 Mart 2006 16:42 • #548656
    ya çok sağol...bahsettiğin şeyleri teorik olarak biliyorum fakat dediğim gibi bunların hiçbiri başıma gelen bi olay değil...takıldığım nokta şu ki bu kulakçıkların akor tutmama meselesi çok büyük bi sıkıntı yarattı mı sende yani böyle söyleyince çok önemli ve berbat bi şeymiş gibi geliyor :)...
    diğer meseleler de mesele değil değiştirirsin diyorsun ok :)...
    fiayt konusunda bi şeyler söyleyebilir misin... nedir bunun ederi...
  • gizliözne • 17 Mart 2006 17:08 • #548657
    son bi şey daha...
    bu gitarın sol versiyonunu bulabilir miyim...
    malum solağım da..
  • almbfsek • 17 Mart 2006 17:48 • #548660
    kulakçık olayı can sıkıcıydı açıkçası abi, ama bi kulakçık seti alıp değiştirebilirisn dediğim gibi(fiyatını bilmiyorum :/)

türkiyede 600-700$ arası epiphone les pauller. Transparan olmayan, düz siyah renk kasa biraz daha ucuz bildiğim kadarıyla(50$ filan ucuz)
    yurt dışında 450-500$ arası shipping +70-80$ (music123.com için konuşuyorum) kısacası bu gitarı yurt dışından getirtmeye pek değmez. Aynı paraya geliyor nerdeyse...

kolay gelsin
  • XES • 21 Mart 2006 15:17 • #548688
    Epiphone'lar fena gitar değildir. akort burguları hakkındaki sorunu bilmiyorum ama gotoh'un burguları kit halinde satılıyor, pahalı da değil.
    Epiphone'un tek can sıkıcı noktası mikrofonik manyetikleri olabilir. Bazı amfilerde inanılmaz feedback yapabiliyor. Ama manyetik değişimiyle de bu sorun ortadan kolayca kalkar. Les Paul tipi gitarları seviyorsan ve bir Gibson'a para veremiyorsan(ya da vermek istemiyorsan) Epiphone yerinde bir seçim olacaktır.

Bu arada Epiphone ve Gibsonlar sapın hemen ucundan, kafayla sapın birleştiği noktadan sıklıkla kırılır. Bu çoğu zaman kullanım hatası olmaksızın gerçekleşir fakat tamir edilebilir. "Gibson'ın laneti" derler bazıları bu olay için. Yani bahsettiğin gitar kafanın hemen altından kırılmışsa kimsenin suçu değildir muhtemelen. Tabii yere vurup da kırmışsa o klinik olarak ele alınması gereken bir soruna işaret eder şüphesiz. =)
  • ibanetze • 21 Mart 2006 16:03 • #548690
    benim gitar (Epiphone les paul limited) kafa üzeri yere çakıldı,hatta teller de yoktu üzerinde ama kırılmadı,sadece klavye saptan ayrıldı,yani tutkalı kalktı...bence bunlar sorun değil epiphone gayet alınası bi gitar ben ikinciyi alcam yakında sheriton II,les paul modelinden sonra bu gelir...
  • XES • 21 Mart 2006 16:47 • #548691
    Tellerin olmaması bir şeyi değiştirmez ibanetze. Çünkü Gibson kafaları genelde ön tarafa doğru kırılır. Yani tellerin takılı olması kırılma ihtimalini artırır. Tabii tüm Les Pauller kırılacak diye bir kural da yok. Sadece sık rastlanan bir durum. =)
  • ibanetze • 21 Mart 2006 18:01 • #548692
    yok anlamamışsın gitarın ön tarafı çarptı yere yani perdeler çıktı ama kafa sapasağlam duruyo...nasıl olduğunu tahmin edersin...

tabi ki hepsi kırılcak diye bi şi yok da,ben ilk defa senden duyuyorum böyle bi şi,8 senedir les paul ve ibanez lafı geçen her yerdeyim :)
  • XES • 21 Mart 2006 18:38 • #548693
    Tamam işte ben de kafanın arka tarafının çarpmasından bahsediyorum. Kafa genelde tellerin olduğu tarafa doğru katlanıyor. Ayrıca ben de çok fazla tamir edilmiş Gibson gördüm. =) Sana denk gelmemiş demek ki. Ya da hep bana denk geldi.
    Neyse bu söylediklerim kimseyi ürkütmesin zaten. Vurursan her gitar kırılır. Yalnızca Les Pualler bu noktada biraz daha hassas..