Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Ibanez'in Prestige serisi dışında diğer RG serisinden...

• DonnieDarko • 17 Mart 2006 14:37 • #548652
    Ibanez'in Prestige serisi dışında diğer RG serisinden neler önerirsiniz? İlgimi daha çok RGT42DX çekti ama bilemiyorum. Prestige biraz tuzlu geldi bana. Gönülden RG1820X geçiyor ama alamayacam için anca resimleriyle tatmin olurum heralde :)

Bir de sakın para biriktir git şunu al, yok önce çalmayı öğren sonra böyle gitar alırsınız gibi polemikler yapmazsanız da çok sevinirim. Sıkıntı geldi artık her konuda bunları okumaktan. Saygılarımla.
  • almbfsek • 17 Mart 2006 16:29 • #548655
    rg42dx cok iyi bi gitar ama ben nedense ibanezin manyetiklerini sevmiyorum. sende aynı fikirdeysen dimarzio manyetikli ibanezlere bakabilirsin :) (tabi hiç bir fiyat bilgim olmadan konuştum, hayvan gibi bişi çıkarsa kusra bakma :))
  • DonnieDarko • 17 Mart 2006 17:22 • #548658
    yok canım niye kusra bakayım :)))
    sağolasın da tam olrak hangi modeller ki bu dimarzio manyetikli ibanezler?
  • DonnieDarko • 17 Mart 2006 17:44 • #548659
    yok canım niye kusra bakayım :)))
    sağolasın da tam olrak hangi modeller ki bu dimarzio manyetikli ibanezler?
  • almbfsek • 17 Mart 2006 17:50 • #548661
    şimdi baktım, RG prestige serisiymiş :/
  • DonnieDarko • 17 Mart 2006 20:13 • #548665
    iyi bak sevindim şimdi :D
    zaten alma olasılığımın olmadığı serisiydi. peki rg42dx'e alternatif olabilecek rg serisinden (presitige hariç) başka bir ibanez modeli ne olabilir?
  • almbfsek • 17 Mart 2006 21:34 • #548666
    alternatif yok abi o serinin en iyisi (prestijler hariç) rgt42dx. Bu model neck-thru zaten o yuzden saglam sustain veriyor ve solo içinde fret ulaşımı açısından diğerlerine gore daha kolay.

Gayet pro bir gitar, ama dediğim gibi ibanez manyetikler bi türlü içime sinmiyo benm, yannış anlama kotu manyetikler değil, sadece kişisel zevkime uymuyo :) sen sesini dinleyip karar ver mutlaka
  • almbfsek • 17 Mart 2006 21:35 • #548667
    alternatif yok abi o serinin en iyisi (prestijler hariç) rgt42dx. Bu model neck-thru zaten o yuzden saglam sustain veriyor ve solo içinde fret ulaşımı açısından diğerlerine gore daha kolay.

Gayet pro bir gitar, ama dediğim gibi ibanez manyetikler bi türlü içime sinmiyo benm, yannış anlama kotu manyetikler değil, sadece kişisel zevkime uymuyo :) sen sesini dinleyip karar ver mutlaka
  • DonnieDarko • 18 Mart 2006 03:49 • #548670
    peki manyetikleri modifiye etsek diyelim ne gider? dimarzio mu takmalıyız yoksa seymour duncan mı yoksa emg mi? senin dediğin dimarzio manyetikleri taksak prestige serisi ile arasındaki fark wizard neck olayı ile floyd rose'da mı olur sadece?:) ben pek orjinalini değiştirmeyi sevmiyorum ama diyelim ki bir değişiklik yapalım dedik. (çok soru soruyorum kusra bakma.)
  • XES • 20 Mart 2006 17:31 • #548675
    Bence rgt42dx oldukça hoş bir gitar. RG serisinin en üst modeli olmasının yanında RG Prestige serisinden de çok geri kalır bir yanı yok. Tek farkları sap ölçüleri ve donanım. Sap ölçüler tamamen zevke kalmış bir şey. Zaten en fazla 1mm'lik bir fark mevcut. Köprü sistemi Edge Pro kadar iyi olmasa da EdgeIII'den daha iyi.
    Edge Pro'dan farkı ise saddle üzerlerindeki ufak krom parçalrın olmaması. Fazla önemli gibi görünmeyebilir ama bu parçalar entonasyona büyük katkıda bulunuyor. Gerçi orijinal Floyd Rose'da da böyle bir özellik yok. Bu Edge Pro'nun bir artısı; Edge Pro II'nin eksisi değil. Edge Pro II ayrıca tel tutucularda kaydırma sistemine sahip. Yani ufacık küpleri kaybetme derdi yok. Tel takarken de tellerin ucundaki yüzükleri kesme mecburiteti ortadan kalkıyor.

Maun gövde tercih edilen bir gövdedir. Sıcak bir tonu olur, hoştur.

Manyetiklere gelirsek IBZ manyetikler ortalamanın üzerinde bir kaliteye sahip diyebiliriz. Tonlarını beğenirsen kalmalarında bir sakiınca yok. Yok beğenmezsen DiMarzio'dan Evolution+Evolution(Steve Vai), Paf Pro+Fred(Joe Satriani), Air Norton+D-Sonic(ya da Steve's Special)(John Petrucci) gibi, Seymour Duncan'dan ise SH1('59)+TB4(JB), Jazz+tb4 gibi sık kullanılan kombinayonlar yapılabilir. Yaklaşık olarak 220$ gibi bir fiyata patlar. Aktif istersen her zamanki gibi EMG 81+85 düşünebilirsin ama ben aktif manyetilerden pek hoşlanmıyorum açıkçası. 59+tb4 tercih ederim.

Kısaca alırsan üzülmeyeceğin bir gitar RGT42DX. Neck-thru body olması zaten büyük avantaj. Sustaini çok çok fazladır bolt on modellere göre. Ve sırf bu yüzden karşılaştırılabileceği Prestige modeller RGT220A ve üzeri olmalı ki bu modeller de Prestige serisinin en pahalı modelleridir.