Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

distortion pedalı yardım

• PeacenoW • 30 Mart 2006 18:53 • #548769
    benim cort x6 gitarım var yumuşak tonlara sahip analog distortion pedalı almak istiyorum ama ne önerirsiniz ve fiyatı ne kadardır?
  • almbfsek • 30 Mart 2006 19:06 • #548770
    electroharmonix - big muff - 100-150$
    ibanez - tube screamer - 100-150$
    boss - ds1 - 50-100$

boss serttir assında biraz
    bu 3'ü en çok kullanılan distortion pedalları zaten. Mutlaka aradığın bu 3'unden biridir :)
    hepsini dene derim ben...
  • ReigN13 • 31 Mart 2006 01:29 • #548786
    marshall jackhammer kesinlikle boss un distr. ları pek iyi değil.eğer maddi sorun yoksa sanzamp al derim muhteşem birşey...
  • PeacenoW • 31 Mart 2006 18:46 • #548796
    ya bir de bu overdrive ile distortion arasında ne fark var?ben boss un sd2 sini denedim ama pek bir fark göremedim ds1 ile arasında bir fark var mı?
  • almbfsek • 31 Mart 2006 21:55 • #548802
    overdrive distortion dan biraz daha yumuşak abi
    jazz tonlarını filan yakalamak istersen vs...
  • kkurt • 31 Mart 2006 22:45 • #548806
    Overdrive ile distorsiyon arasındaki fark kullanım niyetinden ibarettir.
    Overdrive pedalı alınır, tüplü amfinin önüne konur, onun gainini arttırır. Kimisinin kendi distorsiyonu da vardır ama asıl amaç distorsiyon olmadığı için zayıftır.
    Distorsiyon pedalını kullanmaktaki amaç onun kendi distorsiyonunu duymaktır.

Üzerinde overdrive yazsın ya da yazmasın bütün distorsiyonlar serttir, hepsi kulak tırmalar kafa sxker. Distorsiyondan sonra EQ koyarak tonunu ayarlayabilirsin, ama bunu bi overdrive pedalı ile yapmanın anlamı olmaz çünkü kullanım niyeti gereği overdrive en son distorsiyon noktası değildir. EQ distorsiyondan sonra konur. Hybid amfilerde effekt loopa EQ pedalı girilebilir mesela. Tamamlı lambalı amfilerde girilmez, çünkü bu aletlerin sesi sona kadar açılır amfinin içineki lambaların -hoparlörü sürenler de dahil- hepsi distorsiyon yapar, ve bu yüzden en son distorsiyon noktası hoparlörden az öncedir. Oraya EQ falan bağlanamaz, gereye distorsiyon sonrası tona şekil verebilen tek etken kalır, o da amfide kullanılan hoparlörün frekans cevabı. Ona göre de bir ton elde edersin. Elde ettiğin tonu beğenmezsen hoparlörü değiştirirsin.

Bunları kaçıncı defa yazıyorum şunu birileri sıkça sorulan lanet sorular listesine eklesin artık:)
  • jasuakamikaze • 31 Mart 2006 23:37 • #548809
    BU 3 PEDALIN HEPSİ VE DAHA FAZLASI DİGİTECH DF-7 DE MEVCUT!!!

BEN ALDIM, COK COK MEMNUNUM :D
  • almbfsek • 1 Nisan 2006 00:39 • #548810
    dijital değil mi o abi?
    Edit:değilmiş :)