Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sap Değişimi Mümkün mü?

• __BaRTuC__ • 2 Nisan 2006 01:26 • #548831
    Arkadaşlar benim B.C. Rich warlock gitarım var ve gitarımla resmen aşk yaşıyorum:))Kesinlikle satmak istemiyorum,manyetiklerini,podlarını değiştirdim.Haliyle B.C. Richlerin sapları da iyi değil.Sapını değiştirip mesela bi fender ya da ibanez sapı taktırmayı istesem bu mümkün olurmu.Olursa kaça patlar ve nerde yaptırabilirim.Böyle bi gitara değmez diyebilirsiniz bunu bende biliyorum ama dediğim gibi gitarına aşık olan biri olarak mümkün olduğunca modifiye edicem.Bu modifiyeye sapta dahil olabilir mi??
  • kutay__ • 2 Nisan 2006 01:37 • #548832
    sapta seni rahatsız eden şey nedir? öncelikle bunu söylersen belki daha iyi bir çözüm bulabiliriz. mesela ben bir gitarımın sapını incelttirmiştim daha rahat kullanabilmek için.
  • __BaRTuC__ • 2 Nisan 2006 02:03 • #548833
    hem rahat değil hem fretler çok deforme olmuş durumda.ayrıca 15.perdeden sonra perdelere basılmıyo ve sap gereğinden fazla eğriliyor.içindeki demir gitti muhtemelen
  • kutay__ • 2 Nisan 2006 02:07 • #548834
    rahat olmaması tutuş şeklinle alakalı olabilir mi ? yani gitarın sapının rahatlıgı otururken ve ayakta calarken farkediyor mu? icindeki demire hic anlamayan birisi ayar yaptı mı? fretler i tekrar çaktırabilirsin deforme olanları. bence büyük ihtimalle gitarın ayarsız durumda o yüzden sıkıntılar yaşıyorsun. sap tabi ki değiştirmen mümkün hatta sap bile yaptırabilirsin ama orjinal sapı düzeltmen gitarın orjinalliği acısından daha iyi olur.
  • __BaRTuC__ • 2 Nisan 2006 02:18 • #548835
    hayır çalış şekliyle alakalı değil.her türlü rahatsız:)ağacı kötü zaten.sap ayarını yaptırmaya götürmüştüm baktılar gerek yok dediler.intonasyon ayarı çekmeye çalıştım bi türlü yapamadım.5.perdedeki sesle alttaki telin sesi çeyrek ses farkediyo.yani tunerlarda tam ortada olması gerekirken çubğun iki yanda falan oluyor.bilmiyorumö anlatabildimmi:)action ayarınıda yaptım ama banamısın demiyo işte.bu sorununda saptan kaynaklandığını düşünüyorum ki öledir ve değiştirmek istiyorum
  • Serpent_King • 2 Nisan 2006 05:41 • #548837
    bence fretlerini değiştir ve sapı incelttirebilirsen incelt.yıllarca bc rich warlock kullandım evet kötü bir sapı var ama çalınmayacak kadar da değil.