-
oncelikle kafamda tam netlesmeyen bi kac soru var bunlardan baslayim
1-tonuna ithafen olan hayranligimdan dolayi fender telecaster almak istiyorum,maglum usa tele. lerin fiyatlari cok pahali ben izmirliyim ve burda bayagi bi arastirdim 1500 $ civari falan (diger sehirlerde nasil bilmiyorum istanbul'da daha ucuz diyolar) mexico larin ise 1000 $ civari (izmir'de her yeri gezdim bunlar buldugum en ucuz fiyatlar) acaba gercek fiyatlari bunlar mi en ucuz a nerden alabilirim ?
2-mexico tele. alsam cesitli ekipmanlarla (fender amp. analog consol vs.) usa dan alinan tona yakin bi ton yakalayabilirmiyim ?
-
Aynı fiyatlar merak etme yani Türkiye nin her yerinde fiyatlar 50 dolar değişir maksimum o kadar.İstanbulda da böyle fiyatlar
-
birzamanlar meksika yapimi olanlar $600 di.
ne oldu meksika ekonomisi çağ mı atladı, işçilik maliyetleri mi yükseldi?
-
meksika fenderden usa tonu yakalama işi oldukça uzun suredir denenilen bir iş :)
kendim hiç denemedim ama okuduklarıma gore eski meksika fenderlerin arasından USAlerle kapışcak mal çıkıomuş ama yeniler o kadar parlak değilmiş. uzak doğudan kat kat iyidir gene de... 1000$ eder mi dersen bence eder...
-
Sanırım senin depresif_lama diye bir nick daha var , eğer karıştırıyorsam da kusura bakma :)
İstanbul'da mexico telecaster'ı 1000 dolardan çok daha ucuza bulursun ,merağın olmasın o konuda ;)
-
kac milyon kisilik internette bulduk birbirimizi ya satanic :p,ne soyleyim :)
-
bilemiyorum istanbulda 600 $ civarinda bulursun diyen arkadaslarim da var ama alp_yilgin 1000 $ civari demis,ben mexico telecaster larin delux e,highway gibi serilerinin olmadigini biliyorum ama belki vardirda fiyat farki ordan kaynaklaniyodur
-
buluruz tabi abi :D
-
ama mexico lar 1000 $ den daha da ucuz diyolar acaba kendisi sahip olan veya etrafinda mexico fender gitara (strat da olur) sahip olan biri yok mu ?
-
bana sorarsan ses tonu açısından squire strat ile abd yapımı olan arasında bile bir fark yok, ama birinde malzeme kalitesiz, işçilik baştan sağma. kazara aralarından iyi olanlar da çıkar kötü olanlar da. gitardan anlıyorsan ve biraz risk almaya niyetin varsa meksika olanı değil çin malı olanı da alabilirsin.
ama aradan 6 ay geçince sapı çatlayabilir, adam eşiği 5mm uzağa çakmıştır akort edersin yine de akortsuzdur, alırken göremediğin bir problem her zaman ortaya çıkabilir vs. aynı şeyler abd yapımı olanda da olabilir tabi, ama en azından ücreti düzgün ödenen işçi eşiği 5mm öteye bilerek ve isteyerek çakmaz.:)