-
dpdt push switch türkiyede yok maalesef yani bu demekki mesekla cry baby deki switch bosulursa atmak zorundasınız demek...yasık..
-
olayı bu kadar da dramatize etmene gerek yok, yurt dışından al 10-20 tane bir süre idare eder:)
-
mouser.com da bile 20$ mı neydi be abi :) alsan o kada servet eder valla
benm 1 tane getirtcek param yok :P
o yuzden dedim astarı yuzunden pahalıya cıkar diye, yoksa ugrasan yapar tabii ki :)
-
mouserda her kaliteden parça var. bence abartı derecede luks kalitede bir anahtara bakmışsındır.
burada $5:
https://secure.tubesandmore.com/new/scripts/silverware.exe/catalog@d:/dfs/elevclients/cemirror/ELEVATOR.FXP?PAGE=SUBCAT&SEARCH_TREE01=SWITCHES&SEARCH_TREE02=FOOTSWITCHES
aynı anahtar muhtemelem mouserda daha ucuzdur.
-
mesela boss turbo distorsion daki gain çok keskin geliyo
(bana göre)..daha smooth ve az gain istersem veya bu tiz sesi biraz daha bas yapmak istesem nasıl yapabilirm?
-
distorsiyonun keskin harmonikler üretmesine engel olmanın bir yolu yok ama ürettikenten sonra kesebilirsin mesela bir EQ pedalı kullanarak.. Piyasadaki EQ pedallarını deneyip memnun kalmazsan daha etkili filtreler de var. örnegin 5khz'e ayarlanmış ard arda 3 tane chebyshev lowpass filtre devresini bağlarsan bu amaç için oldukça etkili bir alçak geçiren filtre elde ediliyor.
-
teorik olarak konusursak.. distortionun onune bir overdrive pedalı koyarsın ve distortion un gainini az bir seviyeye ayarlarsın. bu şekilde giriş sinyalini kuvvetlendirirsen gaini cok acmana gerek kalmaz. denemedim ama olabilir gibi geldi şimdi sorunu görünce.
-
bence ikisi de aynı kapıya çıkar, ama aradaki overdrive pedalı sinlayın EQ'su ile de oynuyorsa aaa bak distorsiyon yumuşadı demekki haklıymışım oluyormuş deyip yanılabilirsin de..
-
arkadaşım kendine bir overdrive pedalı yaptı
çokk kasmış ama;)))
dediğine göre transistör yerine lamba takmış zaten 2 normal pedal büyüklüğünde;))
dış yüzeyinide sacdan yaptık:)
sonuçmu:
stevie ray vaughan;))başka bir overdrive pedalıyla çokk farklı!! dediğine göre devre şemasını internette bulmuş
bu pedalı stevie ray vb bluescular kendilerine yaptırmışlar zamanında..
(elektrik elektronik mühendisi + fender gitar + fender twin reverb amfi sahibi olduğunuda geçmeyelim)
ben ondan yapamıyorum zaten:(((
puahhhhhhhh