-
Yav arkadaşlar,ben floyd rose'lu gitar ilk defa kullanıyorum,geçenlerde de ilk defa telim koptu ve dolayısıyla ilk defa tel taktım.baya uğraştım akort etmeye.Neyse akordu tuttu sayılır fakat gitarın o kısmı(nasıl tarif edeyim vardır bi ismi de ben bilmiyorum.Telleri tutan kısım işte floyd rose işte,inip kalkan yer)fazla yukarı kalkmış gibi me geldi.eskiden sanki daha yatıkdı.Bunun bi zararı olur mu dersiniz.Ben bişeyleri yanlış mı yaptım.(Telleri tek tek taktım.Sonra ince mi akort ederken koptu.tekrar başka bi tane taktım)...
-
standart akord mu yaptın ? standardın üstünde bir akord yaptıysan öncekine göre fazla olan gerginlikten ötürü floyd rose yukarı kalkmış olabilir.
-
önceki kullandığın telden daha kalınını takmışsın.
-
arkadaşların dediği doğru normalde kullandığın telin kalınlığını değiştirirsen sap ayarını da ona göre yaptırmalısın
ayrıca o şeye köprü" deniyo :)
-
ben tünelde cmc müzikteyim getir bana yapıyım ayarlarını falan neyi varsa
-
Tel kalınlığı ya da akort değişirse Floyd Rose benzeri floating tremolo sistemler denge noktasından sapar. Kasanın arkasındaki köprü yaylarından köprü ayarını düzeltmen gerek ama bunu yaparken telleri yine koparabilir ya da daha kötü ihtimalle gerilimden köprü ayaklarını kırabilirsin. Bu ayarı gitardan anlayan birine yaptırmanda fayda var.