-
Ey garaj ahalisi, rock-metal müziğin tonlarına uygun 15 watt lık bi amfi düşünüyorum. bu üç amfiden hangisini tavsiye edersiniz? Laney nin tonlarını beğenmiştim, fena değildi. Fenderden gelen ses ise biraz cızırtılı gibiydi. Acaba sorun sadece o amfideymiydi yoksa fenderler kalite olarak düşükmü? (Tecrübesi olanlar, ya da fender i bilenler yazsın lütfen). Yoksa Marshall dan şaşmıyım mı? Son olarak, dediğim gibi rock-metal tonlarını iyi yakalamak istediğimden bu amfilerin hangisinin efekleri daha kalitelidir?
-
bu şirketlerin hepsinin kaliteli amfileri de var kalitesiz amfileri de var.
-
Rock için hepsi olabilir ama metal dersen Fender pek gitmez. Cızırtı ya kablodan, ya topraktan olmuştur. Değilse bile o amfide bir sorun vardır. Fender'in kalitesiz amfisini görmedim hiç. En azından cızırtı yuapacak kadar değil.
Aslında ürünleri modelleriyle yazarsan daha kolay yardım alabilirsin. Marshall'ın şahane amfileri varken hiç bir halta yaramaz modelleri de var mesela...
-
metal dersen Fender pek gitmez
valla en mükemmel de fenderle gider bence.hele ki tüplü bi fender...tabi amfinin kendi drive ı tatminkar metal tonları sağlamayacaktır elbette ama sağlam bir analog sistemle (eq + distortion gibi) mükemmel olur , tadından yenmez.(oluyor , denedim gördüm).
-
modelleri şöyle========> Laney MXP-15 , Fender FM15 DSP , Marshall içinse belirlediğim özel bi model yok ama marshall alırsam 15 W. yi geçmeyen bişey olacak (marshall içinse artık sizden bi model bekliyorum). Bu modellere göre hangisi iyi gider ?
-
ben iki tane önereyim:
marshall dsl 201, 15w
fender blues jr. 15w
ikisi de lambalı, ikisi de 2xEL84
-
dostum sen 15 lik demişsin ama olay biraz tüplü amfilere falan kaymıs..15 watt lık bi anfi için bu kadar dusunene kadar bence bi amfi similatörü (mesela v-amp pro) alırsan daha iyi edersin fiyat/performans olarak daha tatminkar olur..sonucta 15 watt lık bi anfiden çok bişey bekleyemezsin..
-
bence yanlış bir düşünce...
-
Amfinin kendi drive'ı ile demiştim kkurt. Yoksa her amfiyle yapılır metal.
FM15'i tavsiye etmem. Cızırtı ile ne demek istediğini şimdi anladım. FM15lerin hoparlörleri yüksek ses seviyelerini kaldıramayıp hiç hoş olmayan bir cızırtı yapıyor(Ne de olsa Fender'in en alt modeli). Yani sesi o noktaya kadar açmayı düşünüyorsan FM15 kesinlikle sana göre değil. Eğer paraya kıyarsan blues jr. harika bi amfidir.
-
kim ne dedi kime dedi konu neydi karışıyor bazen.
mesela birine bir cevap yazarken direk o kişinin mesajının altına yazılsa daha iyi olur, bir de birden fazla nick kullanmamak ta iyi olur.
15w lık amfilere gelince... üzerinde iyi bir hoparlör varsa iş görürler, hoparlörün verimliliği de amfinin kaç watt lık olduğu kadar önemli bir faktör. genelde mıknatısı büyük/kuvvetli olanlar daha verimli oluyor, ayrıca hoparlörün hava ile temas ettiği yüzeyi büyükse verimliliği artıyor (yani 12" lik hoparlörü olan 15w lık amfi ile 8" lik hoparlörü olan 15w lık amfi aynı kefeye konamaz.)