-
muhtemelen bu aletlerin fiyatlarına karşıdır (haklı olarak)
"şöyle söyleyeyim nedir yahu farkı lambalı niye bu denli önemli"
çünkü analog setup kurmak istiyorum diyorsun, ya analog setup kurmazsın gider bi line6 spider gibi bir amfi alırsın (hem ucuzdur, hafiftir vs), ya da...
neden mi önemli. Bunu anlatmak zor, çünkü burası Türkiye ve burada insanlar yıllardır bu aletler pahalı olduğu için nedenini öğrenme fırsatı bulamadılar. Önce zoom 505 gibi şaçma sapan aletler denediler, sonra 'lambalı' olduğu iddia edilen digitech RP serisi aletleri transistörlü amfilerle denediler, sonra bir modelleme furyası başladı ancak o zaman düzgün ses tonları ekonomik olmaya başladı. şimdi sen 'analog setup kurmak istiyorum' dediğinde, bu modelleme yapan dijital aletleri ucuz ve kaliteli oldukları halde pas geçiyorsun, geriye kalıyor klasik çözüm, o da lambalı bir amfi almak.
Bunu yapmak istediğinden eminsen, aşağıdaki '600 ytl ye marshall jcm800 kopyası konusuna bir bak derim:)' aksi halde bu aletler 1500-2000$ civarında. (ilave not: türk filmlerindeki kötü adam kkurt, bu aletleri yapıp satmayı düşündüğü için propagandasını yapmaktadır.)
-
Olay anlaşılmıştır, başka bir izaha gerek yoktur.
-
http://www.amptone.com
bu siteyi okuyacak kadar ingilizcen varsa en güzel cevapları orada bulabilirsin.
teknik izahı, bu aletler eski teknoloji, zamanında rock ve blues'un bilinen ses tonlarını bunlar tanımladılar, ama distorsiyonları daha yeni ve daha ucuz analog yöntemlerle kolay kolay taklit edilemiyor, ancak dijital simulasyon söz konusu, o da bir dereceye kadar başarılı, ama en azından dijital yöntemlerle kullanışlı ses tonları elde edilebiliyor, her ne kadar modellenen amfilerin ses tonu tam tutmasa da.
-
ya arkadaşlar banada bi yardım edin elimde boss= ds-1 od-3 bd-2 ge-7 cs-3 volume pedal sansamp classic ve cry baby 535q ne şekilde dizdiysem istediğim tonları çıkaramıyorum bu aletlerler en iyi set up dizilişini bilen varmı?
-
Gitar >cry baby >CS-3 >BD-2 >OD-3 >DS-1 >sansamp > (Amfi return girişi)
OD-3 le BD-2 yi yer değişebilirsin kafana göre; hangisini Diğerinden önce Boost olarak kullanmak istiyorsan.
-
kardeş çok teşekkürler sıralama için hemen deniyorum. ama bi sorunum var volume pedalını nabıcam sanırım en sona takıyım demi?
-
adına uygun olarak volümü kontrol etmesini istiyorsan en sona, gaini kontrol etmesini istiyorsan overdrive/distorsiyon pedallarından önce ama compressor pedalından (varsa) sonra.
-
teşekürler arkadaşlar eq sanırım sona takılıyor değilmi? Ya tektek sormak istemezdim ama başta bütün set up yazılıydı. kafam allak bullak oldu bu işe.
-
genelde distorsiyon pedalından sonra takılır, önce takılınca pek etkili olmuyor, ama istersen bir dene, bazı manyetiklerle beraber iyi gidebilir. örneğin distorsiyonla beraber genelde pek iyi gitmeyen single coillerin tonunu orta frekansları (1-3khz) kuvvetlendirip tiz frekansları zayıflatarak (5-6khz) distorsiyona daha uygun hale getirebilirsin, tabi bu manyetikler herşeyden önce gürültü yapmıyorsa işe yarar, ayrıca yüksek gain seviyelerinde EQ pedalının kendisinden gelen gürültü de rahatsız edeceği için genelde distorsiyondan önce kullanılmaz, ama her kuralın bir istisnası vardır. Mesela bir arkadaş EQ pedalını 'clean tone' pedalıymış gibi kullanıyor. Amfiyi cleane ayarlamak yerine hafif crunch tonuna ayarlıyor, amfiden önce taktığı EQ pedalının seviyesini gitarın kendi seviyesinden zayıf tutuyor, böyle olunca EQ pedalına basınca crunchtan clean'e geçilmiş oluyor, normalde tam tersi yapılır, yani amfi clean tona ayarlanıp overdrive pedalına basılarak distorsiyona geçilir, ama öyle olmak zorunda değil kendi kafana göre çözümler geliştirebilirsin.
-
Ben power metal yapıyorum kendim bi setup kurdum ama bi de sizin fikirleriniz almak isterim??