-
Trafolar türkiyede imal edilebildiği takdirde bu amfi
amfi başına 60-70 ytl gibi bir karla 600 ytl ye maal edilebiliyor.
Henüz Türkiyede imal edilecek trafolarla prototip yapmadım ama herhalde 1-2 denemede tutturulur.
Maliyet detayı burada:
http://www.geocities.com/kkax84/maliyet.gif
Henüz kesin değil, örneğin 15 ytl'lik şase fiyatı oldukça iyimser bir tahmin. Bazı şeyler ancak toptan sipariş verilirse listede belirtilen
fiyata çıkıyor. 30 ytl lik posta ücreti de bir tahmin, 30 ytl olarak tahmin edilen gümrük vergisini de etkiliyor. (Bu lambalar ve reverb tankı tek tek gönderilirse ABD den Türkiyeye 30 ytl ye gelmez ama toptan sipariş edilirse belki...)
Bu direk maliyeti, araya distribütör koyunca bu fiyat yükselir o yüzden doğrudan almak isteyen var mı yok mu bir sorayım dedim.
Böyle bir amfi almayı düşünen varsa garajan bana bir mesaj göndersin.
Ciddi niyetli yaklaşık 10 adet müşteri varsa bu işe girişebilirim.
Amfinin orjinalinin fiyatı bunun 3-4 katı civarında.
Orjinalinde 2 adet 12" hoparlör var, ben maliyet düşşün diye 1 adet koymayı düşünüyorum.
-
İşte yapman gereken buydu, bu işe girişmekti...başarılar ve kolay gelsin...Bana gelince eğer benim Vox adam olmamış olsaydı girişirdim. Zİra parasını geri almış olacaktım. tam 600 YTL. Hoparlör olarak Celestion kullanmıyorsun sanırım.
-
Celestionlar pahalı, türkiyede bulunmadıkları için posta ücreti yüzünden daha da pahalı oluyorlar, ancak toptan siparişle internette gördüğümüz liste fiyatına getirilebilir, onun olabilmesi için de yapılan amfilerin elde kalmama, satılma garantisi olması lazım. Bu P.Audio denen aleti ilk kez duyuyorum, fiyatı 1 adet alınca $55. Henüz denemedim, görünüş itibari ile ciddi bir alete benziyor:) Bunları ankaradaki elektrosonik getiriyor (aynı zamanda celestion distribütörü ama celestion'ın gitar hoparlörlerini getirmemişler. P.Audio'nunkileri ise ne diye getirdikleri belli değil. Muhtemelen P.Audio zorlamıştır benim ürünlerimi satacaksan bütün seriyi satmak zorundasın diye, ya da bir yanlışlık olmuştur yanlışlıkla getirmişlerdir (çünkü gitar hoparlörleri malesef pek satılmıyor türkiyede, gitar amfisi üreticisi olmadığı için - yoksa ayda yılda bir bir amfinin hoparlörü bozulacak ta değiştirilecek...)), ben birtane aldım, iyi olduğunu umuyorum, ama neyin ne olduğu denedikten sonra belli olur... Yanlız 600ytl her ne kadar orjinalinden çok daha ucuz olsa da yine de pek çok kişi için pek te ucuz değil. Artı aletin üzerinde marshall logosu da yok:)
Yani satılması için adrenalin takviyesi gerekiyor (yani bir tane yapıp bir distribütöre bırakmak deneme fırsatı yaratmak vs... Tabi o zaman araya distribütörün kar payı gireceği için 600ytl de kalamaz fiyat. O noktadan sonra adamları kırmamak için direk satış da olmaz (yani aleti x müzik'te dene sonra gel ben sana daha ucuza vereyim muhabbeti olamaz yoksa birdaha distribütör bulamazsın:) ) Yani bu işin ticari yönü biraz can sıkıcı.)
-
JCM800'ün master volume'ı var mıydı? Neden JCM 900'u kopyalamıyorsun, hatta başka bir fikir; JTM30'u kopyala, hem daha ucuza maledersin, hem de daha ucuza kolayca satarsın....
-
preamfiden fazla bir maliyet farkı oluşmuyor, ayrıca jcm900'de yanlış hatırlamıyorsam solidstate distorsiyon devresi var (seni bilmem ama ben kendi amfimin içinde, hele tamamı lambalı olacaksa solidstate distorsiyon devresi istemem... slash'ın kullandığı silver julibee'de de aynı muhabbet var, yani marshall bu işin biraz suyunu çıkarmış durumda, bunlar yine de hybrid sayılmıyorlar çünkü çıkış katları lambalı, yani lambalı amfinin içine SS distorsiyon koymakla SS amfinin içine 1 tane lamba koymak aynı kapıya çıkmıyor ama yine de ben tercih etmem).
hatta 15w lık bir amfi ile 50w arasında da maliyet farkı yok, (trafoları yurt dışından alırsan olur ama türkiyede en azla 20-30ytl ya oynar ya oynamaz - farkı trafocuların aynı watt için verdiği fiyatlar bile bundan daha fazla değişiyor, istanbulda bir şirket ankarada bana verilen fiyatın yarısını verdi ama adamlarla ancak telefonda konuşabildik istediğimi acaba doğru mu anladılar merak ediyorum). neyse yani bu amfinin fiyatı 300ytl ye doğru ancak tamamı lambalı olmazsa iner, o zaman da bu işin ne anlamı kalır o fiyatta zaten piyasada hybrid amfiler var, neyi daha iyi yapmış oluyorsun, ancak orjinal bir tasarım olması lazım - piyasada makul bir fiyata bulunabilen bir tekerleği yeniden icat etmenin pek bir anlamı yok.
hoparlörden de fiyat düşürülemiyor, çünkü ciddi bir amfine en az 12" hoparlör olması lazım.
neyse... işte böyle. bu aletin orjinalinin fiyatı zaten bunun 3 katı.
bence bundan daha aşağı kolay kolay inmez.