-
Ya arkadaşlar yeni bi gitar aldım
severek ve beğenerek
ancak markası rockson daha önce hiç duymamıştım
duyan bilen varsa lütfen biraz bilgi istiyorum
sitesi falan da yok internette
genelde gitar ekipmanı falan yapan bi markaymış
neyse bilgi istiyorum sadece o kadar
-
yeni gitarın hayırlı olsun. benim amcamda da var rockson marka bir gitar. güzel bir gitar. nerdeyse 10 senedir severek çalıyor kendisi. geçenlerde şöyle bir elden geçirdim gayet iyi oldu. bizdeki gitar, fender stratocaster modeli bridge de humbucker var. 5 yollu switch,klasik fender tremolo sistemi tek yönlü. ağacını falan pek bilmiyorum. ağaç ve elektronik işçiliği konusunda orta halli diyebiliriz. akort kulakları biraz zayıf kalabiliyor. klavyesi hızlı bir klavye ve elimizdeki gitarın sesinden ve çalımından memnunuz. rockson gitarları çok büyük bir ihtimalle kore yapımı. büyük ithalatcılar kore çin vs gibi ülkelere mesela 1000 gitar sipariş verirler ve üstlerine istedikleri isimleri yazdırırlar. o yüzden bu gitarlarda birbirinin tıpatıp ikizi olupta biri rockson diğeri de hudson olabilir. sevip beğenerek aldıysan ve mutluysan inan markaların hiçbi önemi kalmıyor.
www.kutayyavuz.com
www.5ceker.dinozoruz.com
-
"büyük ithalatcılar kore çin vs gibi ülkelere mesela 1000 gitar sipariş verirler ve üstlerine istedikleri isimleri yazdırırlar. o yüzden bu gitarlarda birbirinin tıpatıp ikizi olupta biri rockson diğeri de hudson olabilir."
--
Aynısını akustik piyanolara da yapıyorlar. Özellikle alman bestecilerinin isimlerini koyuyorlar ya da geçmişte bir ara var olan sonradan iflas etmiş zamanındaki prestiji fena olmayan piyano üreticilerinin isimlerini satın alıyorlar. Netice itibari ile bundan 1-2 sene önce bi PC'ye verdiğin parayla piyano alabiliyorsun, bunların arasından iyi aletler de çıkabiliyor.
-
evet ya eskiden evde piyano olması nerdeyse zenginlik göstergesiydi. şimdi fiyatlar çok daha ulaşılabilir seviyelere doğru çekildi.
-
ilgin içi sağol gitarı aldığım yerde strat modeli de vardı fiyatı 200 milyon civarıydı benim aldığım biraz farklı iki humbucker, floydrose falan mevcut fiyatı 400 milyon
kasası kahverengi mat ton ayarı yok üzerinde sadece ses ayarı var biraz ilginç bi model manyetikleri de iyi ilerde deiştiririm belki
yabancı forumlarda baktığımda avrupa markası olduğu yazılıydı hatta 2 sene önceki bi forumda amerika da satılmadığını okumuştum
ilginç
neyse ilginize çok teşekkürler
ha şunu da ekliim fiyatına göre gayet iyi bi gitar süper sustain veriyo ehuhe
-
rockson pedallarının japon malı olduğuu okudum allah allah
elemanın biri de 20 yıllık rockson gitarım var yazmış
-
ya aynı isimle farklı firmalar tarafından pazarlanmış olabilir. avrupa yapımı oldugunu sanmıyorum. muhtemelen avrupalı bir toptancı bu isimle getirtmiştir/getirtiyordur uzakdoğudan.
-
hmm tamam sagol
ama gitar bayaa iyi yani kendi gitarım diye demiyorum :D
tonu biraz SG yi andırıyo
-
çinde üretiliyor o gitarlar. kontrplaktan yapılır. ben size fabrika çıkış fiyatlrını söyliyim sizde gerisini düşünün 17,25$ ile 67$ arasında değişir fiyatları.
marka olarak üstüne istediğini yazdırabilirsin tabi. hatta almanca olsun diye pianoların üstüne genelev ismi yazdırıldığını biliyorum.
çinde illakide çok kötü enstrumanlar yapılıyo diye bişi yok. epiphone ların çinde imal edilenleri korelerinden çok daha iyi üstelik çinde de alt modeller üretilir. imza serileri custom vs modeller korededir fakat korenin işçiliği kötü. ama şöylede bişi var ki epilerin şu an korede yapıldığı atölye kötü daha iyi bir yerlere geçerlerse elbette daha iyi gitarlar çıkar. yapan ustaya bağlı yani.
-
baba yok yaa o kadar da kötü degil benim gitar yani dedigin gibi bişe olsa tondan falan belli eder yani. evet kötüleri vardı aldığım yerde ama bu gayet iyi yani