ya arkadaşlar ben benim tesisatı yazayım; müzik setinin amfisini pc ye bağladım bi de 500 watt lık kolon var gitarı pcye bağlayarak çalıyorum da ben şimdi distortion pedal alsam; pedalla pcye bağlı olan müziksetinin amfisi arasında nasıl bir bağlantı yaparım bi de performansı nasıl olur
müzik setlerindeki hoparlörler distorsiyonlu gitar tonuna uygun değil araya kabin simülatörü girmek gerekiyor. ayrıca üzerine abartılı rakkamlar yazıyorlar, 300w yazdıkları amfi en fazla 10-20w lık çıkabiliyor. bu özellikle watt ibaresinin yanında "pmpo" (peak music power output) yazıyorsa kuşkulanman gereken bir durum. (bknz. http://en.wikipedia.org/wiki/P.M.P.O). Pmpo rakkamını 20'ye bölerek gerçek watt değeri bulunuyormuş... Müzik setlerindeki bu abartılı rakkamlara alışanlar üzerine abartısız gerçek gücü yazılan bir amfiyi dinlediklerine sesinin ne kadar çok olduğuna şaşırıyorlar. Birkaç ay önce 10w lık bir lambalı amfiyi 4x12 marshall kabinle denemiştik neredeyse yanındaki davulla kafa kafaya gidiyordu.
ya kkurt un dediği gibi kabin simülatörü ve distortion pedal alıcaksın , ya da iki özelliği de içinde barındıran ama muhtemelen iyi bir analog distortion pedal+simülatör kadar güzel tonlar veremeyen orta karar bir prosesör.tabi pahalı prosesörler de var gayet iyi verim alabileceğin.sonuç olarak analog pedalı tek başına bağladığın zaman çıkan ses rezil gibi olucak.
birde o tip cihazların ambalajlarında devasa harflerle mesela 5000watts pmpo yazar. altında ya da köşede mikroskopla okunan harflerle 50w rms (gerçek cıkıs değeri) gibi bişey yazar :)