-
başlığı okuyunca tabi herkes cube 30 diyecektir ama benim sormak istediğim biraz daha farklı.Gitar aldım ve amfim yok şimdilik idare ediyorum ama mutlaka amfi almam gerekecek.Gitarı alırken oradaki abi cube 30 da denemişti ve bende beğenmiştim kendide onu önermişti (normalde hep marshall derdi)Tabi zaten o zaman alamadıydık.fiyatı yaklaşık 330 usd felandı neyse ben 3 ay sonra amfi alacağım ama muhtemelen param anca cube 15 e yetecek benim sorum amfiyi 6-7 ay sonra alıp cube 30 mu alıyım yoksa cube 15 tonları ile tatmin edermi (tabi cube 30 un efekt prosesörünü saymazsak)Bu olayı gitarda yaşamıştımve ozaman bekleyip gitarı 2 sene sonra almıştım ama şimdi durum farklı.Birde sormak istediğim cube 30 da bass yazıyor aklım karıştı bass amfisi felan değil değil mi.saygılar sevgiler
-
cube30 dan şaşma 15 alsan 30 istiyceksin. ayrıca 30 un hoparlörü daha büyük. para sorunsa micro cube de alınabilir. ama 15 cok arada kalıyor. cube 30 gitar anfisi ama bass gitar icinde bir model var. www.antmuzik.com.tr . bende kullanıyorum yanlışını görmedim anfinin.
-
yani cube 30 için beklenir diyorsun .Aslında bende 30 istiyorum çünkü tonu benim çok hoşuma gitti.Artık para biriktirip onu alcaz marshall diyenler arkadaşlar var tabi isim için mi kalite içinmi diyorlar bilemeyeceğim.Hani bir takılıp kalma vardır ya bu markadan şaşma bunlar ağzları koksa açlıktan yine de kötü mal yapmazlar filan vs.neredeyse roland önerenlerle marshall önerenler aynı oranda(tabi dediğim mg serisi için geçerli yoksa tüplü marshallara bir şey diyeceğim yok)genel olarak mg 30 dfx den iyimi roland yoksa eşitmi sayılırlar.Birde bu efekler için footswitch olyı varya.Çoğu marka amfiyle birlikte vermiyor roland içinde bu geçerli mi geçerli ise bana kaça patlar .teşekkür ederim
-
cube 30 bi arkadaşım aldı 200 ytl ye 12 inch hoparlörü olan bi amfi al derim yani ben yeni bi amfi alsam bunu düşünürdüm biraz bekler keseyi doldurur 12 inch hoparlörlü bi amfi alırdım cube 60 var galiba 12 inch hoparlörlü kolay gelsin şimdiden hayırlı olsun :)
-
rolanda dahil değil footswich,benim ev arkadaşımın da vardı aynı amfiden
bence efektleri için kasma fazla,o efektelerin bi süre sonra seni tatmin edeceğini sanmıyorum,mg serisiyle kıyaslama bence rolandları illaki mashhall diyosan da vs serisinin ikinci eline bak sanırım vs30lar 230 dolar civarında gidiyo ikinci eli,ondan alırsan kafan rahat olur...
-
ne bu 12" takıntısı ya :)
ne yapcaksın onla,stadyum konseri mi verceksin :)
evde çalışmak için ya da provalar için abartı olur 50-60 watt bi amfi o kadar kasmaya gerek yok,zaten 50 watt amfin olsa,gene bi çalışma amfisi alcaksın 15,30 wattlık
niye kasasın ki ikisini de almaya,ev için 15-30 watt arası idealdir...
-
Marshalla kıyaslamıyorum aslında marshallcı sayılmam ama alınca insan sağlam güzel birşey istiyor.12" hoparlöre gelince beni her konuda aşar ben ev+stüdyo için ilerde belki konser için bir amfi düşünüyorum.BAna baya fazla gelir .vs30 lar varsa sıfırı kaça bulurum.İkinci elden anlasam ikinci el alırım ama...Varsa diğer önerilerinize açığım .teşekkürlerle
-
cube un efektleri güzel. zaten boss un efektleri daha noolucak ki. marshall mg lerle kıyas kabul etmez. roland daha kaliteli kesinlikle.
-
ben de cube serisini mg serisiyle kıyaslamıyorum tabi ki
vs serisinin yenisi üretilmiyo,daha dorusu Advanced Vlavestate Tech'n kısaltması olarak avt serisi var ama onlar pahalı biraz,boşver onları :)
cube serisinin efektlerini ben yetersiz buldum ama Kutay beğenmiş,saygı duyarım...
burdan çıkan sonuç;bu tarz şeyleri başkasına sormıycaksın,kendin deneyip beğenirsen alcaksın...
yani bana on kere de sorsan yetersiz derim,beğenen de beğendim diycek hep...sen bi git dene,en sağlıklısı bu olcak :)
-
12" hoparlörlerin tercih edilmesi frekans cevabı ile ilgili, sadece daha çok ses çıkarsın diye değil. Mesela 10" hoparlörlerin bassları biraz daha zayıf tizleri ise genelde daha kuvvetli (bu istemeyeceğin bir durum). 8" e inince bu durum iyice kötüleşiyor. Bu özellikle distorsiyon altındaki çıkış katı hoparlörü direk süren lambalı amfilerde önemli. Aksi halde iyi bir amfiden berbat bir ses tonu elde etmen işten bile değil.