-
arkadaşlar potların çeşitleri ve aralarındaki fark nedir.volume ve tone potu aynı şeymi( manyetikten gelen kablolarmı farklı sadece).yani sesin kalitesi üreindeki etkileri nedir?bilen arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa sevinirim...
-
dostum ikisi farklı seyler ton podu ustunde ayrı bi direnç daha var..bunun dısında benim bildigim farlı manyetiklerde farklı podlar oluyo...ama marka ve aralarında farkları bilemicem
-
single coillerle genelde 250K, humbuckerlarla 500K kullanılıyor, istisnaları olabilir. bunun haricinde olsa olsa kalitesi değişir.
manyetik üreticisi hangi değeri tavsiye ediyorsa onu kullanmak lazım.
-
teşekürler arkadaşlar...
-
Volume potansı anlayabileceğiniz gibi gitarın ya da tek bir manyetiğe bağlıysa o manyetiğin sesini ayarlar. Tone potansı ise kısıldıkça tizleri kısar. Mesela dolgun bir overdrive tonu için(ya da parlak olmayan diyelim) tone potunu biraz kısmanız gerekir. O potanslar kullanmasını bilene harika işler çıkarır.
-
Bütün bu bilgilere ek olarak volüm potlarının logaritmik, ton potlarının lineer olması gerekir. Logaritmik potlar A harfiyle, lineerler B harfiyle belirtilir. Yani 500 kiloohm'luk logaritmik bir potansiyometrenin arkasında 500KA gibi bir şey yazar genelde.