-
Arkadaşalar belki çoğunuza saçma gelebilir ama içinizde elbet benim gibi düşünen vede belkide bunu gerçekleştiren arakaşlar vardır diye düşünüyorum.
Bilindik üzere elektro gitar birçok parçalardan oluşuyor.
Benim için cort KX5 elektro hoşuam gidiyor.Ama klayesi VE kulakları hoşuam gitmiyor.cort x seresi vede ibanez gitarların kulakları uzun kulak olduğundan gitarı bence daha uzun ve de baba gösteriyo.Mesela bu ibanzelerin ya da cort xserisndeki özellikle x11,ibanez in klavyesini tek satışı varmıdır?(vasa fiyat sizce nedakardır?)
Varsa bu cort KX5 e takılabilrmi? sizce uyarmı ya da sorun yaşanırmı?
Manyetik değişimi konusunda da emg,duncan,vs. güçlü çıkışlı manyetikler bu gitarın üstüne takılsa sizce nası olur?
Ya da orta halli bir gitar alıp sağını solonu zamanla toplama olarak yapma yani üzerine iyi manyetikler vurmak, kalvyesi 22 perde iken 24 perde yapmak,sonradan flyd rose taktırmak gibi uğraşlar sizce mümkünmüdür.
Şimdiden sağolun,kolay gelsin.
-
Gitar parçaları tek olarak satılmıyor. Onu ancak yaptırabilirsiniz. Ayrıca EMG ya da Seymour Duncan sadece yüksek çıkışlı manyetikler üretmiyor. Klavyeyi 22 perdeyken 24 perde yapmak için gövdede de bazı değişiklikler yapmak gerekir. Sonradan floyd rose işine ise hiç girmeyin derim.
-
bu işi profesyonel yapan firmalar var.
mesela www.warmoth.com
yanlız posta, gümrük vs herzamanki gibi sorun.
fiyatları da pek ucuz sayılmaz.
türkiyede de yapanlar var fiyat açısından uzakdoğudakilerle rekabet etmelerini beklemediğin sürece iyi iş çıkarırlar.
bu arada bi gitarın sapını diğerine takmak istiyorsan sap uzunluğunu kontrol etmen lazım. hepsi aynı boyda değil yanlış sapı takarsan entonasyon sorunu çıkabilir. tabi bir de yuvasının uyup uymadığı konusu var ama uymadığı zaman zaten takamazsın bir yanlışlık olmaz böylece:)
manyetik konusu zevk ve renk meselesi. kimine göre iyi olan birbaşkasına göre kötü olur.
sonradan floyd rose taktırmak mümkündür, söktürmek te. her iki durumda da gitara yazık olur.:)
kolay gelsin.
-
ben girdim o işe gitar toplama işine
ebayden bi jackson gövdesi bi de jacskon klavyesi aldı bi arkadaşım...
toplamda 300 küsür dolara maloldu ona,gövdede manyetikleri ve köprü sistemi de var,daha nolsun :)
gümrük falan da sorun olmuyo bi hafta içinde eline ulaşıyo,bu işi bana anlatan çocuk da lise 1e gidiyo
biz zordur yapamayız derken millet bitirmiş bile işi :)
-
Vala biz her konuda olduğu gibi bu konalrda da geriyiz.Desenize
Sizce bunu müzik evleri yapamazmı.Yani en azında sap değiştirme olayını.
Ben küçük bir şehirde oturuyorum elimde washburn gitar var
Ama şuan para biriktirme aşammasındayım 3-4 ay sonra cort almayı düşünüyorum.
CORT KX5.Bu gitarda aradığım özellkiler var.(Çift humbucker,sabit köprü 24 perde) ama ben bu gitar üzerine ibanez-grg170dx ya da cort-x11 in klavyesini taktırabilirmiyim?Bana sizin önrebileceğiniz ibanez ya da cort x11 gibi rahat klavye varmı?
Türkiyeye klavyesi sarımsı,ataeş rengi,beyaz tarazda kalavyeli gitralar neden gelmiyor arakşalar?
Bunu türkiyede yapan yer varmı acaba?
Varsa sizce kaç paradır bu saplar?
-
ankarada evrensel müzik var.
istanbulda tünelde murat sezen var.
aynı caddede birkaç kişi daha vardır.
kafana göre bir sap ve kafana göre bir gitar gövdesi bulma olasılığın düşük çünkü türkiyede gitarlar öyle parça parça satılmıyor, dolayısı ile sıfırdan imal edilmesi gerekli, bu yüzden hiçbiri bu işi ucuza yapmaz.
ama kafanda piyasada bulamadığın türden bi gitar varsa ve bunun için paraya kıyarım biraz diyorsan yaparlar.
-
böyle bi işe giriceksen iyi paran olması lazım arkadaşların dedği gibi bu işi profesyonel olarak yapan adamlar var ama gitarda bi bilgisayar gibidir bütün parçalar birbirine bağlıdır eğer doğru kombinasyonu yakalayabilirsen verimli sonuç alırsın aksi taktirde binlerce dolar harca fasafiso yani.
öncelikle yapmak istediğin müzik türüne veya çalış sitiline göre gövde, ön ve arka klavye ağaçlarını sonrada bu ağaçlara en iyi verimi alabilerceğin manyetikleri seçmelisin ama dediğim gibi büyük paralar oynar bu işte.
eğer tavsiyemi istersen kendine 3000$lık bi u.s.a gibson al ve ömürboyu güle güle kullan.
kolaygelsin
-
hacım gir bu işe ben yakın zamanda giricem ebaya baktım makul warlock kasalar var bunlara jacson kalvye takıcam bende ama şu an para yok..
gavur sütelerinde çok güzel kasalar var ank dada bana evrensel kenan ı önerdiler adam pro bu konuda .. bi bak gümrüünü hesapla B İ D E memlekettekilere sor ağacın kalitesine bak kafana göre bi gitar yap
-
herhangi bir luthiere gidip özelliklerni begendigin gitarı (mesela sapı mesala kasası için )götürüyorsun oda bir takım ölcümler yapıyor begendigin gitardan sonra sana aynı sap ya da kasaya sahip bir gitar yapıyor ama biraz zengin olman gerekiyor :). mesela nevin uzun saclı gitaristi nevin fender gitarının sapını cok begenmişti nevin gitarını ekrem ustaya götürdü kendine aynı sapa sahip bir gitar yaptırdı toplamadan anladıgım bu kadar umarım yardımcı olur sana
-
hacım ben toplama işinden vazgeçtim istediğin işi çok pahalıya mal oluyo
git bi jacson al :D