-
metal muzik icin kullanacagim.laney amfiyle beraber alabilecegim en sert ve en iyi distortion pedal hangisi??
-
boss mt2
-
mxr ın pedallarıda iyi ama model aklıma gelmiyor...
-
digitech metal master ya da death metal pedalları mt-2 den10 kat daha serttir
-
şöyle de bişe var ki..sert tonda çalmak zordur..bence yeteri kadar sert tonları olan bi pedal alınmalıdır..aslına bakılırsa önemli olan çaldığın şeydir..sert şey çalarsan her şekilde sert gelir kulağa..bknz iron maiden..belki death veya power metalcilere pek sert gelmeyebilir ama, gayet serttirler..
-
O sesi en çok bozan distortion pedalını büyük bir konserde ya da bir kayıtta kullandığınızda hayatınızda hiç olmadığınız kadar rezil olursunuz.
-
Danelectro Fab Tone da oldukça sert bir tona sahip.
-
Bu sert distorsiyon pedalların sertliği intermodulasyon distorsiyonundan geliyor. Solo çalarken çok temiz çalamazsan bütün tonlar birbirine girer. Ayrıca intermodulasyon distorsiyonu netice itibari ile "gürültü" olduğu için fibonacci'nin de dediği gibi kayıtta ya da konserde rezil olma ihtimalini de arttırır. Bu yaklaşım yerine bassı kuvvetli bir tüplü amfinin kendi distorsiyonunu kullanırsan daha iyi olur. Bu amfilerin intermodülasyonu düşüktür, düşük gainde çalarsan daha da iyi olur, sertlik duygusunu da bas yoğunluğu ile vermeye çalış (stüdyoda 4x12 kabin varsa bu amaç için çok iyi olur mesela - çünkü distorsiyon öncesi değil distorsiyon sonrası bass gerekli bu iş için). Bas gitar da biraz yardımcı olursa fazlasıyla yeterli olur, sonuçta kuru gürültü yerine müzikal bir sertlik elde etmiş olursunuz.
-
boss mt2 yeterince sert tonlar verir...dikkatini cekerim en sert demedim.yeterince sert.yani rahatlıkla slayer,metallica hatta iyi ayarlarsan children of bodom tonları bile alabilirsin...bunun yanında diyer pedallara gore solo tonlarıda alrsın elindeki amfi ile...eğer alıcaksan digitech ve boss dan ozellikle mt 2 den sasma derim.ama sen yinede zuhal müziğe gidip bi dene.kendin karar ver.
-
İlle de sert tonlu bir pedal istiyorsan DOD fx700 Corrosion u bulabilirsen al derim. ama tabi bulabilirsen:) ben 4sene önce falan almıştım bitek o zaman gördüm pedalı bir daha da göremedim hiç biyerde satıldığını:) ya da Line6 Über Metal de olabilir..